Billig opskrift:

Spinat/gulerods-frikadeller m/ hjemmelavet kartoffelsalat

Spinat/gulerods-frikadeller m/ hjemmelavet kartoffelsalat

Tid i alt: 60 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

En dejlig ret, som kan spises året rundt. Jeg plejer at lave retten på varmere dage, når det virkelig skal være nemt. Kartoffelsalaten kan snildt laves et par dage i forvejen og frikadellerne ligeledes (de kan også fryses). Det har altid været en af mine favoritter og frikadellerne kan laves på andre grøntsager også - heriblandt både squash, græskar mm. Næringsindhold: Som noget nyt tilføjer jeg her næringsindhold. Bemærk, at nedenstående værdier kan variere afhængigt af nøjagtige mærker og tilberedningsmetoder, men disse er gennemsnitlige estimater baseret på standardernæringsdata. For hele måltidet: Energi: 3092 kalorier / 1030 kalorier pr. pers. Fedt: 179 g / 59 g. pr. pers. Kulhydrater: 247 g / 82 g. pr. pers. Protein: 120 g / 40 g. pr. pers.

Ingredienser

Frikadeller

500 g hakket svinekød

75 g frisk spinat

130 g gulerod

rasp

150 ml mælk

1 stk løg

1.5 tsk salt

1 tsk peber

fedtstof

olie

Kartoffelsalat

800 g kartofler

0.5 bdt frisk purløg

1 tsk sennep

250 g cremefraiche

5 g sukker

salt

peber

3 spsk agurkevand

Salat

150 g ærter

125 g majs

0.5 stk iceberg

dressing


Fremgangsmåde

  1. Kartofler koges gerne dagen før. Men ellers skæres kartoflerne i små tern (med skræl på) og koges på dagen, køles ned i koldt vand og sættes i køleskabet.

  2. Svinefarsen røres sammen med et fintsnittet løg, skrællede fintrevne gulerødder, optøet spinat, salt, peber, rasp og passende mælk (alt efter hvor blød man ønsker farsen skal være). Rør det gerne i en røremaskine eller med el-mixer.

  3. Varm olie og margarine på en pande (gerne halvt op ad panden) og lad frikadellerne stege i fedtstoffet.

  4. Cremefraiche blandes med sennep, salt, peber, frisk purløg sukker og agurke vand. Smag til med sukker, salt og peber for ønsket smag.

  5. Skær salaten som ønsket.

  6. Server og velbekomme.