Billig opskrift:

Lasagnette med svinekød og squash

Lasagnette med svinekød og squash

Tid i alt: 45 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

En klassiker på hverdagsbordet – cremet, fyldig og fuld af smag! Denne hjemmelavede version af den velkendte “pose-lasagnette” er lavet helt fra bunden med hakket svinekød, revet squash og en mild, rund mornaysauce, der blandes direkte i retten i stedet for ost på toppen. Pastaen suger den krydrede tomatsauce til sig og bliver perfekt møre i ovnen, mens squashen giver en saftig konsistens og lidt ekstra grønt på en nem måde. Retten serveres med en simpel salat af iceberg, peberfrugt og agurk – toppet med en hurtig mayo-dressing. En billig, børnevenlig og ægte hverdagsfavorit, som smager præcis som den klassiske lasagnette – bare bedre og uden tilsætningsstoffer.

Ingredienser

400 g hakket svinekød

1 stk løg

2 stk fed hvidløg

1 spsk olie

1 stk squash

1 ds hakket tomat

2 tsk tomatpuré

2 tsk paprika

1 tsk tørret oregano

1 tsk tørret basilikum

1 tsk sukker

1 ml kaffefløde

1 stk oksebouillon

salt og peber efter smag

Andet

400 g pasta

45 g smør

30 g mel

500 ml mælk

0.5 stk iceberg

0.5 stk agurk

1 stk peberfrugt

75 g revet ost

salt og peber efter smag

muskatnød

dressing


Fremgangsmåde

  1. Svits løg og hvidløg i olie.

  2. Tilsæt hakket svinekød og brun det godt.

  3. Skyl squashen og riv den på rivejern. Kom revet squash i og steg et par minutter.

  4. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, oksebouillon, krydderier, sukker og mælk.

  5. Lad det simre i ca. 10-15 min., så det bliver tykt og smagfuldt.

  6. Smelt smør i en gryde, rør melet i, og tilsæt mælk lidt ad gangen under piskning.

  7. Når den er tyk og cremet, tilsæt osten, og smag til med salt, peber og et nip muskatnød.

  8. Kog pastaen næsten færdig – 2-3 minutter kortere end pakkens anvisning.

  9. Bland pasta, kødsovs og mornaysauce i et ildfast fad.

  10. Rør det godt sammen, så alt bliver dækket.

  11. Bag ved 200°C (180°C varmluft) i 20-25 minutter.