Billig opskrift:

Kartoffel-porre suppe med bacon, cocktailpølser og ovnristede rugbrødsstænger

Kartoffel-porre suppe med bacon, cocktailpølser og ovnristede rugbrødsstænger

Tid i alt: 30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Der er altså bare noget helt særligt ved en god, cremet kartoffel-porre suppe 😍 Den er billig at lave, varmer hele kroppen og så kan man toppe den med alt det lækre, man lige har ved hånden. Her har jeg givet den et ekstra skud hygge med sprødstegt bacon, små cocktailpølser og ristet rugbrød ved siden af 🥓🌭🥖 Perfekt til de kølige aftener, hvor maden både skal mætte og smage af kærlighed – uden at vælte budgettet 💚

Ingredienser

1000 g kartofler

30 g smør

50 ml mælk

2 stk porre

200 g bacon i tern

1 stk grøntsagsbouillon

115 g cocktailpølser

250 g rugbrød

salt og peber efter smag


Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern.

  2. Skær porrerne i ringe (brug kun den hvide del).

  3. Kom kartofler og porrer i en gryde, dæk med vand og tilsæt bouillon. Kom lidt salt ved.

  4. Lad det koge i ca. 10-15 minutter, til grøntsagerne er møre.

  5. Hæld evt. lidt væde fra, hvis der er for meget, og gem den.

  6. Blend suppen direkte i gryden med en stavblender, til den er cremet.

  7. Tilsæt smør og evt. mælk – justér tykkelsen med den gemte væde.

  8. Smag til med salt og peber.

  9. Steg bacon sprødt på en pande og læg det på køkkenrulle.

  10. Varm cocktailpølserne hurtigt på samme pande, så de får lidt farve.

  11. Skær rugbrød i stave, læg dem på en bageplade med lidt olie og evt. krydderier, og rist dem i ovnen ved 200 grader i ca. 8-10 min., til de er sprøde.

  12. Servering:

  13. Anret suppen i skåle, top med bacon og pølser, og servér med de sprøde rugbrødsstænger til at dyppe i.