Billig opskrift:
Nuggets med karrysauce, ris og grønt

Tid i alt: 45 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Min børnefamilie herhjemme nyder godt af kyllingenuggets med karrysauce, ris og broccoli, fordi det kombinerer forskellige favoritter og smage, som børn ofte elsker. Karrysaucen kan introducere børn til nye smage, og retten er hurtig og nem at tilberede, hvilket gør den ideel til travle familier.
Ingredienser
400 g kyllinge nuggets
1 stk broccoli
300 g ærter
3 ps ris
olie til stegning
karrysauce
3 tsk karry
5 g sukker
0.5 tsk citronpeber
30 g smør
24 g mel
1 stk hønsebouillon
500 ml vand
salt
peber
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til den temperatur, der er angivet på pakken (typisk 200°C).
Læg kyllingenuggets på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i 15-20 minutter, eller indtil de er sprøde og gyldne. Vend dem halvvejs.
Kog risene efter fremgangsmåde på emballagen. Servér med karrysaucen.
Skær broccolien i buketter og skyl dem.
Bring en gryde med vand i kog og tilsæt broccolien. Kog i 3-4 minutter, indtil de er møre men stadig sprøde. Afdryp og hold dem varme.
Kog ærterne i en separat gryde med kogende vand i 2-3 minutter. Afdryp og hold dem varme.
Smelt smørret i en gryde over medium varme.
Tilsæt karry, sukker og citronpeber. Rør rundt og lad det stege i et minut.
Tilsæt melet og rør, indtil det er blandet sammen og danner en pasta (roux).
Opløs hønsebouillonen i vandet og tilsæt det gradvist til gryden, mens du konstant rører, for at undgå klumper.
Bring saucen i kog, sænk derefter varmen og lad den simre i 5-10 minutter, indtil den tykner. Smag til med salt og peber.