Billig opskrift:

Nuggets med karrysauce, ris og grønt

Nuggets med karrysauce, ris og grønt

Tid i alt: 45 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Min børnefamilie herhjemme nyder godt af kyllingenuggets med karrysauce, ris og broccoli, fordi det kombinerer forskellige favoritter og smage, som børn ofte elsker. Karrysaucen kan introducere børn til nye smage, og retten er hurtig og nem at tilberede, hvilket gør den ideel til travle familier.

Ingredienser

400 g kyllinge nuggets

1 stk broccoli

300 g ærter

3 ps ris

olie til stegning

karrysauce

3 tsk karry

5 g sukker

0.5 tsk citronpeber

30 g smør

24 g mel

1 stk hønsebouillon

500 ml vand

salt

peber


Fremgangsmåde

    Kyllingenuggets:

  1. Forvarm ovnen til den temperatur, der er angivet på pakken (typisk 200°C).

  2. Læg kyllingenuggets på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i 15-20 minutter, eller indtil de er sprøde og gyldne. Vend dem halvvejs.

  3. Ris:

  4. Kog risene efter fremgangsmåde på emballagen. Servér med karrysaucen.

  5. Grøntsager:

  6. Skær broccolien i buketter og skyl dem.

  7. Bring en gryde med vand i kog og tilsæt broccolien. Kog i 3-4 minutter, indtil de er møre men stadig sprøde. Afdryp og hold dem varme.

  8. Kog ærterne i en separat gryde med kogende vand i 2-3 minutter. Afdryp og hold dem varme.

  9. Karrysauce:

  10. Smelt smørret i en gryde over medium varme.

  11. Tilsæt karry, sukker og citronpeber. Rør rundt og lad det stege i et minut.

  12. Tilsæt melet og rør, indtil det er blandet sammen og danner en pasta (roux).

  13. Opløs hønsebouillonen i vandet og tilsæt det gradvist til gryden, mens du konstant rører, for at undgå klumper.

  14. Bring saucen i kog, sænk derefter varmen og lad den simre i 5-10 minutter, indtil den tykner. Smag til med salt og peber.