Billig opskrift:

Bulgursuppe med kokos, spidskål & kylling-gyoza

Bulgursuppe med kokos, spidskål & kylling-gyoza

Tid i alt: 35 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

En cremet, krydret og mættende suppe med bulgur, spidskål og kokos – toppet med saftige kylling-gyoza. Gyoza er ikke primær i retten og derfor er det kun få stykker sprødt element. En nem hverdagsret med et asiatisk twist, der både varmer og overrasker. Tips: Gør den vegetarisk med grøntsagsdumplings og grøntsagsbouillon. Vil du have mere varme, så tilsæt frisk ingefær eller lidt chili. For ekstra protein kan du komme edamame eller kikærter i. Justér konsistensen ved at koge uden låg for en tykkere suppe – eller spæd op med lidt vand. Velbekomme – en hurtig, smagfuld suppe med et twist af gyoza!

Ingredienser

100 g bulgur

0.5 stk spidskål

1000 ml vand

400 ml kokosmælk

1 stk hønsebouillon

1 stk grøntsagsbouillon

2 spsk soyasauce

1 tsk gurkemeje

3 stk fed hvidløg

2 tsk rød pesto

191 g gyoza med kylling


Fremgangsmåde

  1. Skyl bulguren kort i koldt vand og stil til side.

  2. Varm en stor gryde med 1 spsk olie på middel varme. Sautér hvidløg i 30 sek., tilsæt gurkemeje og rød pesto og lad det dufte et minut.

  3. Hæld vand i gryden, smuldr bouillonterningerne og tilsæt soja. Bring det i kog.

  4. Kom bulgur og snittet spidskål i, skru ned og lad det simre i ca. 10 min., til bulguren er næsten mør.

  5. Rør kokosmælk i og lad det småkoge i yderligere 5 min. Smag til med ekstra soja.

  6. Steg gyoza i lidt olie i 2 min. på hver side. Tilsæt ½ dl vand, læg låg på og damp i 2-3 min. Steg færdig uden låg.

  7. Fordel suppen i skåle og top med gyoza.