Billig opskrift:

🇮🇹 Klassisk carbonara (med danske råvarer)

🇮🇹 Klassisk carbonara (med danske råvarer)

Tid i alt: 25 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Carbonara er en af de mest elskede pastaretter fra det italienske køkken – enkel, ærlig og fuld af smag. Retten laves traditionelt uden fløde og med ganske få ingredienser: æg, ost, saltet kød og pasta. Hemmeligheden ligger i den silkebløde sauce, som laves direkte i panden – kun ved hjælp af varme og æg. Her får du min version med bacon og fettuccine – en nem og uimodståelig pastaret, der både er ægte italiensk i ånden og nem at lykkes med i en dansk hverdag. 💡 Tips: Undlad fløde – carbonara skal være cremet af æg og ost alene. Vil du gøre det helt autentisk? Brug pecorino romano og guanciale (kan fås i italienske specialbutikker). Servér evt. med en grøn salat eller lidt brød ved siden af.

Ingredienser

400 g fettuccine no. 5

4 stk æg

200 g bacon i tern

100 g revet hĂĄrd ost

1 tsk friskkværnet sort peber

40 g salt

4000 ml vand


FremgangsmĂĄde

  1. Kog pastaen i godt saltet vand til den er al dente. Gem ca. 1 dl af kogevandet, og hæld resten fra.

  2. Steg baconen sprød på en tør pande. Når den er gylden og lækker, tages den af varmen.

  3. (Lad evt. lidt af fedtet blive pĂĄ panden for ekstra smag.)

  4. Pisk æggene sammen med den revne ost og masser af sort peber.

  5. (Hvis du bruger æggeblommer, så pisk 3-4 blommer + evt. 1 helt æg.)

  6. Kom den varme pasta tilbage i gryden (eller panden) – uden varme. Hæld straks ægge-osteblandingen over og rør hurtigt rundt, til saucen bliver cremet og binder pastaen sammen.

  7. → Brug lidt af det varme pastavand for at justere konsistensen.

  8. Vend baconen i til sidst, og rør det hele godt sammen.

  9. Server straks, toppet med ekstra revet ost og friskkværnet peber.