Billig opskrift:

Cremet rød karrysuppe med kylling og grøntsager

Cremet rød karrysuppe med kylling og grøntsager

Tid i alt: 60 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Nogle af de bedste retter opstår, når man bruger dét, man har – og det var præcis sådan, denne suppe blev til. En cremet og smagfuld sag med rød karry, kokosmælk og saftig kylling, fyldt med grøntsager, bulgur og kartofler. Den har simret længe, og det kan smages – varm, krydret og fyldt med alt det, vi godt kan lide. Suppen er skøn som resteret, men også perfekt som en nem og hyggelig aftensmad. Servér den med lidt frisk koriander, forårsløg eller en klat cremefraiche – og gerne med brød til. Den kan gemmes, fryses og varieres med det, du har i køleskabet. En rigtig hverdags og familiefavorit.

Ingredienser

1 stk løg

2 spsk olie

100 g bulgur

180 g kartofler

1500 ml vand

400 ml kokosmælk

1 stk grøntsagsbouillon

1 stk hønsebouillon

0.5 stk broccoli

180 g gulerod

1 tsk gurkemeje

2 tsk paprika

3 stk fed hvidløg

3 tsk rød karrypasta

450 g kyllingebrystfilet


Fremgangsmåde

  1. Skræl kartofler og gulerødder, og skær dem i små tern. Hak løg og hvidløg fint. Skær broccolien i små buketter.

  2. Skær kyllingen i mundrette stykker. Varm olie op i en stor gryde sammen med paprika og gurkemeje - og svits løg og hvidløg, til de er klare. Tilsæt rød karrypasta og rør godt rundt. Kom kyllingen i og brun den let.

  3. Hæld kartofler, gulerødder og bulgur i gryden sammen med bouillonterninger, kokosmælk og vand. Bring det hele i kog, og lad det simre under låg i ca. 30-40 minutter (gerne mere hvis du har tid), indtil grøntsagerne er møre og smagene har samlet sig. Tilsæt broccoli de sidste 10 minutter, så den beholder lidt bid.

  4. Smag suppen til med salt og peber – og evt. lidt ekstra karry, hvis du ønsker mere varme. Servér straks med ønsket topping og et godt stykke brød.