Billig opskrift:
Stegt flæsk salat – en sundere fortolkning af en klassiker

Tid i alt: 45 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Denne opskrift er en moderne og lettere udgave af den elskede klassiker: paneret flæsk med persillesovs. Salaten kombinerer de velkendte smage fra sprødt flæsk, stegte kartofler og frisk persille, men præsenterer dem i en ny, sundere form. Basen er en lækker og fyldig salat, der får selskab af en cremet persillecreme, som binder alle elementerne sammen på bedste vis. Resultatet er en ret, der både overrasker og begejstrer. Perfekt som en hyggelig voksenret eller som inspiration til at introducere klassiske smage på en ny måde for hele familien. Hvis børnene ikke er de største salatfans, kan det være en oplagt ret til en voksenaften – men giv det et forsøg, måske bliver de også omvendt! Find opskriften her på Mad For Fattigrøve, hvor der er fokus på lækker mad, der ikke vælter budgettet. 🥗
Ingredienser
Paneret flæsk
400 g flæsk i skiver
2 stk æg
60 g rasp
salt og peber efter smag
fedtstof til stegning
Persillecreme
250 ml cremefraiche
1 bdt frisk persille
1 spsk dijon sennep
1 spsk citronsaft
salt og peber efter smag
Salaten
2 stk hjertesalat
75 g frisk spinat
1 stk agurk
1 stk rødløg
600 g kartofler
olie
salt og peber efter smag
Fremgangsmåde
Skyl hjertesalaten og spinatbladene grundigt, og tør dem i en salatslynge eller med et viskestykke. Riv hjertesalaten i mindre stykker, og bland den med spinatbladene i en stor skål eller på et fad.
Skyl agurken, og skær den i tynde små stykker.
Pil rødløget, og skær det i helt tynde ringe. Læg rødløgsringene i koldt vand i 5-10 minutter for en mildere smag.
Fordel agurk og rødløg oven på salaten.
Skræl kartoflerne, eller vask dem grundigt, og skær dem i små tern (ca. 1x1 cm).
Steg kartoffelternene sprøde på en pande med lidt olie. Krydr med salt og peber, og lad dem køle lidt af.
Tør flæskeskiverne med køkkenrulle, og krydr dem let med salt og peber.
Klargør 2 skåle: én med sammenpisket æg og én med rasp. Vend hver flæskeskive først i æg og til sidst i rasp, så de er helt dækkede.
Varm olie eller smør på en pande, og steg flæskeskiverne ved middel varme, indtil de er gyldne og sprøde på begge sider. Læg dem på køkkenrulle for at fjerne overskydende fedt. Skær dem derefter i mindre stykker.
Skyl persillen grundigt, og hak den fint.
Rør creme fraiche sammen med hakket persille, dijonsennep og citronsaft i en skål. Smag til med salt og peber.
Fordel de sprøde kartofler og stykker af paneret flæsk oven på salaten.
Dryp persillecremen over salaten, eller server den i en skål ved siden af.
Server straks, så flæsket og kartoflerne stadig er lune. Velbekomme.