Billig opskrift:

Vegetarisk briocheburger med chili cheese tops og spejlæg

Vegetarisk briocheburger med chili cheese tops og spejlæg

Tid i alt: 50 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Denne opskrift på briocheburger er en lækker kombination af saftigt fyld og sprøde pomfritter, der vil tilfredsstille enhver burgerelsker. Den er fyldt med en cremet blanding af hytteost, frisk salat, sprøde agurkeskiver, et spejlæg med flydende blomme, og de uimodståelige chili cheese tops. Toppet med burgerdressing og chilimayo leverer denne burger både varme og friskhed. Perfekt til en kødfri dag eller som et lækkert vegetarisk alternativ. Prøv også at tilføje avocado eller syltede rødløg for ekstra smag!

Ingredienser

Burgere

4 stk broiche burgerboller

4 stk æg

250 g chili cheese tops

9 stk agurkeskiver

1 stk rødløg

125 g hytteost

1 stk hjertesalat

chilimayonnaise

burgerdressing

Pomfritter

600 g kartofler

30 ml olivenolie

2 tsk groft salt

0.5 tsk peber


Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200°C (varmluft).

  2. Skræl kartoflerne (eller lad skrællen være på for mere sprødhed) og skær dem i stave. Skyl dem i koldt vand og tør dem grundigt.

  3. Vend kartoflerne i olivenolie og krydr med salt og peber.

  4. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag i 25-30 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Vend dem halvvejs.

  5. Tilbered chili cheese tops efter anvisning på pakken (i ovn eller friture).

  6. Slå æggene ud på en medium-varm pande og steg dem til spejlæg. Sørg for, at blommen stadig er blød.

  7. Lun briochebollerne kort i ovnen eller på en pande, så de bliver let sprøde eller i ovnen ved 180 grader varmluft i et par minutter.

  8. Skyl hjertesalaten og skær den ud i mindre stykker, der passer til burgeren.

  9. Skær agurken i tynde skiver og rødløget i fine ringe.

  10. Server burgerne straks med en portion sprøde pomfritter og evt. lidt ekstra chili mayo eller ketchup til dyppelse.