Billig opskrift:
Sprøde flæske-sliders med ovnstegte kartofler og persillesovs

Tid i alt: 75 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Leder du efter en lækker, budgetvenlig ret, der både passer perfekt til en travl hverdag og også kan imponere dine gæster? Så prøv denne velsmagende kombination af sprøde flæske-sliders, ovnstegte kartofler og en hjemmelavet persillesovs. Det er nemt at tilberede, og hele familien vil elske det! Vores sprøde flæske-sliders er banket mørt og stegt til perfektion, omgivet af en gylden, sprød rasp. De ovnstegte kartofler er enkle at lave og kræver kun lidt forberedelse, mens de bliver dejligt sprøde i ovnen. Det var simpelthen så lækkert at spise.
Ingredienser
Anretning
125 g krøllet salat
200 g brioche sliders
Ovnstegte kartofler
650 g kartofler
2 tsk groft salt
1 tsk aromat
1 tsk peber
2 spsk flydende margarine
Paneret flæsk
400 g flæsk i skiver
45 g rasp
salt og peber efter smag
Sauce
500 ml mælk
2 spsk flydende margarine
2 spsk mel
2 tsk citronsaft
1 bdt frisk persille
salt og peber efter smag
Fremgangsmåde
Skræl kartoflerne og skær dem i halve.
Vend dem i lidt fedtstof (flydende margarine eller olie).
Krydr med salt, peber og aromat.
Bag kartoflerne i ovn eller airfryer ved 200°C varmluft i ca. 30 minutter.
Bank flæsket med en kødhammer.
Vend flæsket i rasp og krydr med salt og peber.
Steg flæsket på panden i fedtstof, indtil det er gyldenbrunt.
Hak persillen fint.
Smelt fedtstof i en gryde.
Tilsæt mel og rør godt rundt, så det bliver til en smørbolle.
Tilsæt mælk gradvist og rør klumperne ud.
Tilsæt citronsaft, hakket persille, salt og peber.
Smag til og juster krydderierne efter behov.
Fintsnit og skyl salaten.
Varm burgerbollerne i ovnen ved samme temperatur som kartoflerne (200°C varmluft).
Server burgerne med kartofler og sovs.