Billig opskrift:

På grillen: Pizza med spinat, frisk mozzarella, tomater og serrano

På grillen: Pizza med spinat, frisk mozzarella, tomater og serrano

Tid i alt: 540 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Lav en lækker pizza på grillen med spinat, frisk mozzarella, saftige tomater og serrano skinke. Denne kombination giver en perfekt balance mellem friskhed og smag, ideel til sommerens grillfester. Selvfølgelig med hjemmelavet pizzasauce og en god solid durum-pizzabund. Du må ikke blive forskrækket af den lange hævetid, det er blot fordi man kan lave dejen 9 timer før den skal bruges og lade den stå og hæve. Rumtemperaturen her er ca. 21 grader. Og nej det er ikke en fejl med gæren, der skal ikke bruges meget, når det hæver længe. Vi sætter den altid over ved en 8 tiden om morgenen, og så hæver den til kl. 17.

Ingredienser

Fyld

250 g frisk mozzarella

125 g skinke i strimler

120 g serrano skinke

150 g frisk spinat

Pizzabund

15 g salt

300 ml vand

500 g durum semolinamel

2 g gær

Pizzasauce

1 ds hakket tomat

3 stk fed hvidløg

1.5 tsk tørret timian

1.5 tsk tørret oregano

60 ml olie

1 tsk salt


Fremgangsmåde

  1. Tag lidt vand fra og rør det med gæren.

  2. Mel, vand, olie og gærblandingen samt salt blandes sammen og æltes til en bolle.

  3. Dejen skal hæve 9 timer (start fx kl 8 om morgenen og så er det klar kl. 17)

  4. Start grillen på max varme.

  5. Spred dejen ud på køkkenbordet og rul den til den ønskede form (vi lavede en rund pizza)

  6. Pil og skær hvidløg fint og blend det smooth sammen med de andre pizzasauce ingredienser.

  7. Smør pizzaen med tomatsaucen og fyld den med cherrytomater i halve, skyllet frisk spinat og mozzarella skåret i tynde strimler. Serranoen skal først på, når pizzaen har været på grillen.

  8. Giv pizzaen ca. 5-7 min på grillen eller til bunden er sprød og fyldet ser godt ud.

  9. Server pizzaen med serrano skinke ovenpå.

  10. Velbekomme!