Billig opskrift:

På grillen: Pizza med skinke og pølser

På grillen: Pizza med skinke og pølser

Tid i alt: 540 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Så er vi endelig kommet til et vejr, som jeg elsker - nemlig grill-vejr og grill-sæsonen! Denne gang blev det til den lækreste pizza på grillen, som indeholder både skinke og pølser, en hjemmelavet pizzasauce og en god solid durum-pizzabund. Du må ikke blive forskrækket af den lange hævetid, det er blot fordi man kan lave dejen 9 timer før den skal bruges og lade den stå og hæve. Rumtemperaturen her er ca. 21 grader. Og nej det er ikke en fejl med gæren, der skal ikke bruges meget, når det hæver længe. Vi sætter den altid over ved en 8 tiden om morgenen, og så hæver den til kl. 17.

Ingredienser

Fyld

4 stk pølsehornspølser

100 g skinke i strimler

200 g revet mozzarella

Pizzabund

15 g salt

300 ml vand

500 g durum semolinamel

2 g gær

Pizzasauce

1 ds hakket tomat

3 stk fed hvidløg

1.5 tsk tørret timian

1.5 tsk tørret oregano

60 ml olie

1 tsk salt


Fremgangsmåde

  1. Tag lidt vand fra og rør det med gæren.

  2. Mel, vand, olie og gærblandingen samt salt blandes sammen og æltes til en bolle.

  3. Dejen skal hæve 9 timer (start fx kl 8 om morgenen og så er det klar kl. 17)

  4. Start grillen på max varme.

  5. Spred dejen ud på køkkenbordet og rul den til den ønskede form (vi lavede en rund pizza)

  6. Pil og skær hvidløg fint og blend det smooth sammen med de andre pizzasauce ingredienser.

  7. Smør pizzaen med tomatsaucen og fyld mozzarella samt skinke og skiveskåret pølser ovenpå - start med mozzarella.

  8. Giv pizzaen ca. 5-7 min på grillen eller til bunden er sprød og osten gylden og smeltet ovenpå.

  9. Velbekomme!