Billig opskrift:

Chicken Tikka Masala med krydrede blomkålsris og broccoli

Chicken Tikka Masala med krydrede blomkålsris og broccoli

Tid i alt: 30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Chicken Tikka Masala er en lækker ret, som stammer fra Indien. Retten består af en orange sauce med kyllingestykker i - normalt serveret med ris til, hvilket man også sagtens kan, men hertil er der serveret blomkålsris og broccoli for at få flere grøntsager i fokus.

Ingredienser

1 stk broccoli

450 g kyllingebrystfilet

300 ml cremefraiche

0.5 tsk spidskommen

1.5 tsk gurkemeje

1 tsk tørret ingefær

1 tsk paprika

0.5 tsk chilipulver

2 stk fed hvidløg

1 stk løg

1 ds hakket tomat

3 tsk garam masala

1 tsk sukker

100 ml piskefløde

Krydrede blomkålsris

1 stk blomkål

1 tsk karry

1 tsk paprika

1 tsk hvidløgspulver

salt


Fremgangsmåde

  1. Kyllingen skæres i mindre stykker og krydres med salt og peber

  2. Herefter steges de i olie i en gryde - tag kyllingen op ad gryden og start på saucen.

  3. Smelt margarine i gryden og løg løg og hvidløg af et par minutter.

  4. Tilføj fløde, cremefraiche, sukker og hakkede tomater. Lad det småsimre et par minutter.

  5. Stavblend det til en cremet masse og vend det med kyllingen.

  6. Broccolien skylles og skæres i mindre buketter og koges

  7. Fjern bladene fra blomkålet, skyld hovedet og riv det fint på et rivejern eller finsnit det

  8. Kog vand og hæld udover blomkålsrisene – lad det trække et par minutter (si “risene”)

  9. Vend en smule salt, karry, hvidløgspulver og paprika ved blomkålsrisene og lynsteg det et par minutter på en pande.

  10. Server til resten af retten.