Billig opskrift:

Andesteg med cremet blomkålssalat m/ hasselnødder

Andesteg med cremet blomkålssalat m/ hasselnødder

Tid i alt: 240 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Opskrift til min tidligere julekalender. Glædelig 22. december. Så er der kun 2 dage til juleaften og det betyder også, at der kun er 2 opskrifter tilbage i min julekalender for 2022 - men vi gentager helt sikkert succesen næste år også! Bag denne låge findes der en sprød version af andesteg med blomkålssalat. Det er en rigtig lækker opskrift uden stivelse. Jeg er vild med salater af alle afstøbninger, og jeg elsker at eksperimentere med dem og se, hvad der kunne passe godt sammen. Denne gang blev det en lækker blomålssalat med cremefraichedressing, persille og hasselnødder. Den variereres selvfølgelig bare efter hvad du har hjemme i skabe/køleskab.

Ingredienser

1 stk blomkål

1 stk forårsløg

0.5 bdt frisk persille

50 g hasselnødder

2 stang bladselleri

0.5 stk citron

125 ml cremefraiche

0.8 tsk paprika

salt

peber

Andesteg

2400 g and

1 stk æble

9 stk svesker

salt

peber


Fremgangsmåde

    Andesteg:

  1. Tænd ovnen på 160 grader alm. ovn

  2. Rens anden for rester af fjer og indmad

  3. Skær æblet ud i både og fyld anden med svesker og æbler

  4. Saml andens “numse” med en stegenål og vend den med brystet nedad i en bradepande med høje sider.

  5. Hæld ½ liter væde ved anden.

  6. Anden krydres med salt og peber, og puttes i ovnen - først 30 minutter med brystet nedad, derefter 2 timer med brystet opad.

  7. Som udgangspunkt siger man, at anden skal have en halv time for hver 500 g. and. En and skal gerne have en temperatur på 75 grader indeni, når den er færdig.

  8. Hver halve time plejer jeg at hælde væde over anden, for at gøre den lækker sprød.

  9. Når anden er færdig tages den ud og lader den hvile til resten af maden er færdig.

  10. Anden skæres ud og serveres med blomkålssalat.

  11. Blomkålssalat:

  12. Start med at skylle blomkål, skær det derefter ud i små buketter og læg det i en skål

  13. Skyl forårsløg, bladselleri og persille.

  14. Snit forårsløg og bladselleri i tynde ringe

  15. Persillen finhakkes og blandes med de øvrige ingredienser

  16. Tilsæt saften fra en halv citron

  17. Skær hasselnødderne groft og tilsæt dem til salaten.

  18. Cremefraichen vendes til sidst med ovenstående og smages til med salt, peber og paprika.