Billig opskrift:

Tunmousse med rejer og dild - god til julefrokosten

Tunmousse med rejer og dild - god til julefrokosten

Tid i alt: 260 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Opskrift til min tidligere julekalender. Så blev det den 21. december og det er nu tid til at åbne låge nr. 21. Bag denne låge gemmer sig der endnu en lækker opskrift til julefrokostbordet - nemlig en klassisk tunmousse med husblas, så den rigtig stivner og er til at skære ud til forret, på en skive brød eller med rejer og salat til. Serveret med frisk dild. En klassiker til julefrokostbordet eller også til påskebordet - ofte lavet til et rugbrødsbord med kolde og varme retter.

Ingredienser

2 ds tun i olie

100 ml piskefløde

150 ml cremefraiche

0.5 bdt frisk dild

0.5 stk citron

1 tsk sukker

4 stk husblas

50 g rød stenbiderrogn

salt

peber


Fremgangsmåde

  1. Læg husblas i koldt vand i 10 min.

  2. Varm fløden i mikroovnen i ca. 40 sekunder ved fuld varme.

  3. Vrid det op og hæld det i den varme fløde rør det helt ud og lad det køle lidt af (til lillefingertemperatur).

  4. Hak den friske dild.

  5. Hæld alt i foodprocessoren og lad det mikse godt sammen.

  6. Smag til med salt, peber og sukker.

  7. Find din form og enten smør den ind i smør, bagespray eller bagepapir. Hæld massen i.

  8. Lad den stivne i køleskab i min. 4 timer.