Billig opskrift:

Amerikanske pandekager - lavet på kærnemælk

Amerikanske pandekager - lavet på kærnemælk

Tid i alt: 30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Disse amerikanske pandekager er virkelig nogle lækre nogen! Liam kan ikke tåle æg, så jeg laver dem selvfølgelig altid uden, og det er bare så lækkert alligevel - vi kan slet ikke smage, at æggene mangler! Æg er ofte også noget af det der er med til at gøre mad dyrt, så det gør absolut ikke noget, at vi skal eksperimentere uden æg. Bagværk med kærnemælk, som er syrlig produkt, skal hæve med natron. Vi serverer gerne disse pandekager sammen med en ristet franskbrød og lidt røræg. Mums mums. Der bliver gerne 20 stykker af originalopskriften alt efter hvor store, de laves.

Ingredienser

300 g mel

3 tsk vaniljesukker

60 g sukker

0.5 tsk salt

350 ml kærnemælk

150 ml mælk

20 g margarine

4 tsk natron

80 ml olie

fedtstof til stegning


Fremgangsmåde

  1. Rør alle ingredienserne sammen med el elmikser. Margarinen smeltes dog kort inden det vendes med de andre ingredienser. Tilsæt mere mælk eller vand, hvis det bliver for tyk en masse. Det SKAL dog være en tykkere masse end almindelige pandekager.

  2. Varm din pande op - min stod på 5 ud af 9 og jeg har et almindelig komfur (ikke induktion).

  3. Tilsæt lidt margarine på panden og lav 3 små pandekager. De hæver hurtigt og skal ikke have længe på panden. Pas godt på med at de ikke bliver brændte.