Billig opskrift:
2. december: Banan snack - chokoladeovertrukne bananer med julekrymmel

Tid i alt: 30 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Så blev det tid til at åbne lågen for den 2. december. Denne dag er faktisk en dag, som mine børn har valg. Vi havde nogle bananer i overskud, som skulle bruges en dag - og geniale som de er, så synes de, at vi skulle prøve at dyppe dem i chokolade. Og det må vi jo så prøve! Og hvor blev det lækkert. Vi kalder det en jule snack, da det er pyntet med julekrymmel - men i virkeligheden kan man nok også godt lave den hele året rundt og gøre den lidt sæsonpræget. Til opskriften her bliver der 8 små banan-snacks. Da vi havde nogle i overskud smed vi dem i fryseren og så spise vi dem som bananis et par dage efter - dét fungerede altså også bare super godt. Og bedst af alt, så kunne min søde Liam tåle denne opskrift, så han ikke blev snydt. Vi brugte chokoladeovertræk fra Odense, da den var uden spor af nødder, men man kan sagtens bruge den billige fra dagligvareforretningerne.
Ingredienser
4 stk banan
100 g Odense mørke chokoladenknapper
krymmel til pynt
Fremgangsmåde
Bananerne tages ud af deres skræl.
Chokoladen smeltes over vandbad. Til de der ikke ved hvad vandbad er, så er det vand der koger i en gryde og en skål (der kan holde til varme), der lægges ovenpå vandet (så det flyder). Varmen fra vandet får chokoladen til at smelte - bare sørg for ikke at få vand ned i skålen - så skiller chokoladen nemlig. Rør rundt med en ske undervejs.
Tag chokoladen af vandbadet og rør det sidste sammen med en ske.
Skær bananerne i halve.
Hvis du har en pind af en art til at stikke igennem bananen kan man gøre det mere håndterbart for børn - men ellers vender man bare bananen i chokoladen med en gaffel eller andet.
Læg bananerne på et stykke bagepapir på en tallerken når de er overtrukket med chokolade og pynt dem med valgfrit krymmel - vi købte en julekrymmel i Rema1000, den var bare sød. Alternativ hvid krymmel så det ligner sne.
Sæt på køl når de er dyppet i chokolade og lagt på bagepapiret. Så størkner det hurtigere og er klar til at spise.
Velbekomme.