Billig opskrift:

Fuldkornsspaghetti med grøntsagssauce og stegt bacon

Fuldkornsspaghetti med grøntsagssauce og stegt bacon

Tid i alt: 20 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

En rest af broccolistilk, kartofler og gulerødder blev sammen med få andre ingredienser til den skønneste grøntsagssauce. Serveret til saucen var bacon, en rest kylling og fuldkornsspaghetti. Dog kan man sagtens nøjes med bacon af kød - det var planen her indtil jeg kom i tanke om at vi da lige have 1 stykke kylling færdig fra i går. Den bacon der skal bruges hertil er pakken med 300 gram i fra Rema1000. Den kaldes også baconmix. Næringsindhold: Som noget nyt tilføjer jeg her næringsindhold. Bemærk, at nedenstående værdier kan variere afhængigt af nøjagtige mærker og tilberedningsmetoder, men disse er gennemsnitlige estimater baseret på standardernæringsdata. For hele måltidet: Energi: 2553 kalorier / 851 kalorier pr. pers. Fedt: 93 g / 31 g. pr. pers. Kulhydrater: 311 g / 103 g. pr. pers. Protein: 117 g / 39 g. pr. pers.

Ingredienser

1 stk Broccolistilk

100 g gulerod

1 stk peberfrugt

1 stk grøntsagsbouillon

300 g bacon i tern

400 g fuldkornsspaghetti

15 g smør

120 g kartofler

vand

salt


Fremgangsmåde

  1. Start med at forberede dine grøntsager. Her skar jeg broccolistilken i mindre stykker sammen med peberfrugt, kartofler og guleroden.

  2. Hæld det i en gryde og tilsat vand så det kun lige dækker grøntsagerne. Tilsæt grøntsagsbouillon og lad det koge i 10 minutter.

  3. Hæld det i en blender eller foodprocessor sammen med lidt væske det har kogt i og en klat smør. Der skal så meget væske i, som du synes konsistensen kan holde til. Jeg tror jeg tog 100-150 ml. Smag til med salt.

  4. Spaghettien koges som anvist på emballagen i letsaltet vand.

  5. Steg baconen på panden og evt. andet rest af noget kød, hvis dette haves.

  6. Put spaghetti på en tallerken, så grøntsagssaucen og top med stegt bacon.

  7. Velbekomme!