Billig opskrift:
Broccolisalat med bolognese

Tid i alt: 30 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Som barn har jeg altid fået bolognese eller kødsovs som det også kaldes med svinekød. Det var faktisk en undring da min mand fortalte de fik det med oksekød - det havde jeg jo ikke fået det med. Eller i hvert fald ikke som standard. Så denne version er med svinekød, for det synes jeg nemlig er bedst. Dertil en god sovs til broccolisalaten, som er proppet med lækre grøntsager toppet med revet parmesanost. TIP: Har du ingen kødsovs, så vend broccolisalaten med en lækker hjemmelavet dressing og måske noget bacon eller kød i tern af valgfri slags.
Ingredienser
Andet
50 g frisk parmesanost
Broccolisalat
1 stk broccoli
0.5 bdt radiser
0.5 stk spidskål
2 stk forårsløg
Kødsovs
400 g hakket svinekød
2 ds hakket tomat
1 glas champignon
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret basilikum
100 ml kaffefløde
1 stk squash
2 stk fed hvidløg
1 stk løg
fedtstof
salt
peber
Fremgangsmåde
Varm fedtstof i en gryde - tilsæt kødet
Pil og skær løg og hvidløg fint
Riv en hel squash/courgette - også med skræl. Man lægger ikke mærke til det i simreretten, men det er med til at mætte.
Dræn champignonerne for vand og tilsæt løg og champignon til det brunede kød
Tilsæt hakket tomat, timian, basilikum og fløde og lad det gerne simre så længe som muligt.
Smag til med salt og peber.
Skyl grøntsagerne og skær det som ønsket. Vi lavede broccoli i små buketter. Radiser i tynde ringe og samme med forårsløg - gerne så tyndt som muligt. Spidskålet blev skåret i tynde strimler.
Server broccolisalaten og kødsovs og revet parmesanost ved bordet.