Billig opskrift:

Broccolisalat med bolognese

Broccolisalat med bolognese

Tid i alt: 30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Som barn har jeg altid fået bolognese eller kødsovs som det også kaldes med svinekød. Det var faktisk en undring da min mand fortalte de fik det med oksekød - det havde jeg jo ikke fået det med. Eller i hvert fald ikke som standard. Så denne version er med svinekød, for det synes jeg nemlig er bedst. Dertil en god sovs til broccolisalaten, som er proppet med lækre grøntsager toppet med revet parmesanost. TIP: Har du ingen kødsovs, så vend broccolisalaten med en lækker hjemmelavet dressing og måske noget bacon eller kød i tern af valgfri slags.

Ingredienser

Andet

50 g frisk parmesanost

Broccolisalat

1 stk broccoli

0.5 bdt radiser

0.5 stk spidskål

2 stk forårsløg

Kødsovs

400 g hakket svinekød

2 ds hakket tomat

1 glas champignon

1 tsk tørret timian

1 tsk tørret basilikum

100 ml kaffefløde

1 stk squash

2 stk fed hvidløg

1 stk løg

fedtstof

salt

peber


Fremgangsmåde

  1. Varm fedtstof i en gryde - tilsæt kødet

  2. Pil og skær løg og hvidløg fint

  3. Riv en hel squash/courgette - også med skræl. Man lægger ikke mærke til det i simreretten, men det er med til at mætte.

  4. Dræn champignonerne for vand og tilsæt løg og champignon til det brunede kød

  5. Tilsæt hakket tomat, timian, basilikum og fløde og lad det gerne simre så længe som muligt.

  6. Smag til med salt og peber.

  7. Skyl grøntsagerne og skær det som ønsket. Vi lavede broccoli i små buketter. Radiser i tynde ringe og samme med forårsløg - gerne så tyndt som muligt. Spidskålet blev skåret i tynde strimler.

  8. Server broccolisalaten og kødsovs og revet parmesanost ved bordet.