Gryderet med flanksteak og kartoffelmos

Gryderet med flanksteak og kartoffelmos

Tid i alt: 120 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

En dejlig lækker gryderet, som kun bliver bedre jo længere den simrer. Det er en ret man gerne skal nurse (hygge) om i weekenden eller en dag man har lang tid, til at lave mad. Den er så lækker og er man ikke til kartoffelmos, kan den også laves med kogte kartofler, som blot skæres lidt ud ved servering eller ris til.

Ingredienser

300 g flanksteak

150 ml kaffefløde

1 stk peberfrugt

225 g gulerod

225 g champignon

1000 g kartofler

900 ml vand

0.5 tsk chilipulver

1 stk rødløg

100 g smør

100 ml mælk

1 stk grøntsagsbouillon

kulør

salt

peber


Fremgangsmåde

  1. Flanksteaken renses og skæres i tynde strimler.

  2. Alle grøntsagerne skæres ud - gulerod i skiver og resten i tern

  3. Kødet brunes først med løg i fedtstof i en gryde - tilsæt chili

  4. Vand, grøntsager og bouillon hældes ved og lades simre i min. 60 min. Tilsæt vand løbende når det fordamper.

  5. Smag saucen til med salt, fløde og peber.

  6. Jævn retten med meljævning (mel + vand rystet sammen).

  7. Tilsæt lidt kulør til den ønskede farve.

  8. Kartoflerne skrælles og skæres i små tern. Kog dem til de er godt møre.

  9. Kartoflerne drænes for vand og smør og mælk tilsættes og piskes godt med en elmikser eller masses med en kartoffelmoser. Smag til med salt og peber i mosen.

  10. Server med kartoffelmosen.