Billig opskrift:
Fyldte auberginer
Tid i alt: 60 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
En lækker opskrift med fyldte auberginer. Denne version er med oksekød, men i næste uge vil jeg prøve den med linser og se om ikke det er lige så lækkert. Næringsindhold: Som noget nyt tilføjer jeg her næringsindhold. Bemærk, at nedenstående værdier kan variere afhængigt af nøjagtige mærker og tilberedningsmetoder, men disse er gennemsnitlige estimater baseret på standardernæringsdata. For hele måltidet: Energi: 2274 kalorier / 758 kalorier pr. pers. Fedt: 105 g / 35 g. pr. pers. Kulhydrater: 177 g / 59 g. pr. pers. Protein: 154 g / 51 g. pr. pers.
Ingredienser
350 g hakket oksekød
1 ds hakket tomat
10 cherrytomater
3 stk aubergine
2 stk fed hvidløg
150 g revet cheddar
150 g suppehorn
1.5 tsk paprika
1 stk løg
0.5 stk oksebouillon
100 ml vand
1 tsk tørret oregano
fedtstof
Fremgangsmåde
Start med at skære auberginerne halvt over på langs og udhule auberginerne og gem fyldet til kødsovsen
Tænd ovnen på 200 grader varmluft
Bag auberginerne i ovnen i 15 min. mens resten af kødfyldet laves.
Skær hvidløg og alm. løg i små tern - porren i små ringe
Skær cherrytomaterne i kvarte
Steg oksekødet i olie i en pande og tilsæt løg, oregano, paprika og hvidløg til kødet
Tilsæt derefter vand, oksebouillon, hakket tomat, suppehorn, auberginefyldet og friske tomater - lad det simrer i 10-15 min.
Stil auberginerne i et ildfast fad, tilsæt fyldet fra gryden og drys cheddarost over
Bag auberginerne i ovnen i 25-30 min.
Imens det laves i ovnen kan der evt. forberedes en lækker salat eller brød til. Opskriften her er basis uden salat og brød.
TIP: Suppehornene i denne ret kan også erstattes med ris, vi har prøvet begge og er lige vilde med retten.