Fyldte auberginer

Fyldte auberginer

Tid i alt: 60 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

En lækker opskrift med fyldte auberginer. Denne version er med oksekød, men i næste uge vil jeg prøve den med linser og se om ikke det er lige så lækkert.

Ingredienser

350 g hakket oksekød

1 ds hakket tomat

10 cherrytomater

3 stk aubergine

2 stk fed hvidløg

150 g revet cheddar

150 g suppehorn

1.5 tsk paprika

1 stk løg

0.5 stk oksebouillon

100 ml vand

1 tsk tørret oregano

fedtstof


Fremgangsmåde

  1. Start med at skære auberginerne halvt over på langs og udhule auberginerne og gem fyldet til kødsovsen

  2. Tænd ovnen på 200 grader varmluft

  3. Bag auberginerne i ovnen i 15 min. mens resten af kødfyldet laves.

  4. Skær hvidløg og alm. løg i små tern - porren i små ringe

  5. Skær cherrytomaterne i kvarte

  6. Steg oksekødet i olie i en pande og tilsæt løg, oregano, paprika og hvidløg til kødet

  7. Tilsæt derefter vand, oksebouillon, hakket tomat, suppehorn, auberginefyldet og friske tomater - lad det simrer i 10-15 min.

  8. Stil auberginerne i et ildfast fad, tilsæt fyldet fra gryden og drys cheddarost over

  9. Bag auberginerne i ovnen i 25-30 min.

  10. Imens det laves i ovnen kan der evt. forberedes en lækker salat eller brød til. Opskriften her er basis uden salat og brød.

  11. TIP: Suppehornene i denne ret kan også erstattes med ris, vi har prøvet begge og er lige vilde med retten.