Fyldt kylling med flødekartofler og ærter

Fyldt kylling med flødekartofler og ærter

Tid i alt: 70 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Jeg elsker flødekartofler og fyldt kylling med bacon omkring. Det er en af mine livretter, og den er så nem at lave og står egentlig blot og passer sig selv, når det er forberedt. Hele familien elsker retten, og jeg laver den også ofte som gæstemad. Det er en forholdsvis billig ret, da det hele kan laves af store mængder med fx flødekartoflerne.

Ingredienser

Flødekartofler

1000 g kartofler

500 ml piskefløde

1 stk løg

3 stk fed hvidløg

250 ml sødmælk

peber

salt

300 g ærter

fedtstof

Fyldt kylling

150 g bacon i skiver

450 g kyllingebrystfilet

125 g garli flødeost


Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn

  2. Kartoflerne skrælles, skylles og skæres i små tern

  3. Ildfast fad smørres med fedtstof

  4. Kartoflerne fordeles i fadet.

  5. Løg hakkes og puttes ovenpå kartoflerne i fadet.

  6. Piskefløde, sødmælk, salt og peber hældes ovenpå kartoflerne.

  7. Retten bages i ovnen i min. 60 min. ved 200 grader alm. ovn.

  8. Kyllingen skæres halvt over på langs og fyldes med smøreost. Bacon vikles omkring og gives 45 min. i ovnen alm ovn ved samme temperatur som kartoflerne.

  9. Ærterne koges som anvisning på emballagen.

  10. Server og velbekomme.