Flæskesteg m. hvide og brunede kartofler, sauce og tilbehør 

Flæskesteg m. hvide og brunede kartofler, sauce og tilbehør 

Tid i alt: 155 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Om man skal varme op til jul, have julemad eller bare fordi flæskesteg er fantastisk, så kan det altså laves på alle tider af året! Vi får det sjældent, men når jeg ser, at Rema 1000 har det på tilbud, så kan jeg simpelthen ikke lade være med at tænke: YES! Dét skal vi have! Jeg har en svaghed for fed mad, det tror jeg efterhånden, at I har set. Faktisk har jeg en endnu dybere svaghed for dansk mad OG brun sovs - det må man ikke glemme. Jeg kan allerede mærke, hvor glad jeg bliver bare af at skrive opskriften. Nu må det sørme godt snart blive jul, så jeg har 100000 undskyldninger for at fylde mig med julemad, dansk mad og godter.

Ingredienser

500 g flæskesteg

1000 g kartofler

425 g kartofler i glas

250 g chips

80 g sukker

smør

agurkesalat

rødkål

Sauce

300 ml sødmælk

kulør

væde fra flæskestegen

salt

peber

fedtstof

mel

kartoffelvand


Fremgangsmåde

  1. Flæskestegen placeres i et ildfast fad. Stegen skal have 20-25 minutter på 250 grader i alm. ovn

  2. Varmen skrues ned til 170 grader, vandet tilsættes i fadet og steges videre de næste 1½ til 2 timer. Kernetemperatur skal være 75 grader.

  3. Kartofler skrælles og koges møre

  4. Find en stor pande frem. Tilsæt sukker og smør på panden og lad det smelte helt. Glaskartoflerne skylles i vand og duppes tørre med et viskestykke.

  5. Kartoflerne tilsættes panden og omrøres til de er karmaliserede. Skru gerne ned for varmen undervejs.

  6. Fedtet fra flæskestegen sies fra (gem væden til senere) og tilsætttes i en gryde. Mel puttes i gryden og der røres rundt til en fedtbolle. Væden fra flæskestegen puttes nu i gryden og der røres godt rundt. Tilsæt lidt mælk og smag til med salt, peber og kulør.

  7. Til flæskestegen serveres selvfølgelig hvide og brune kartofler samt chips. Hvis man har rødkål og agurkesalat hjemme fungerer det udemærket som tilbehør også.