Billig opskrift:
Mini forlorne harer m/ kartofler, brun sovs og grøntsager

Tid i alt: 50 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Normalt plejer jeg at lave en stor forloren hare - eller farsbrød som det jo så rigtigt hedder. Men faktisk så er mini harer meget sjovere for børnene at forholde sig til - så det var dét, der var dagens menu. Super lækker ret, som bliver sprød af bacon. Vi er jo helt vilde med gammeldags retter, så alt med brun sovs hitter herhjemme.
Ingredienser
500 g hakket svinekød
150 g bacon i skiver
1000 g kartofler
500 g grøntsagsblanding
100 g havregryn
1 stk løg
1 stk grøntsagsbouillon
salt
peber
kulør
meljævning
kartoffelvand
fedtstof
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 225 g. varmluft.
Løg pilles og snittes fint
Bland fars, havregryn, salt, peber og løg sammen og form 4 små farsbrød
Bacon vikles rundt om farsbrødet og puttes i et ildfast fad.
Køddet bages i ovnen i 35-40 min. (Alt efter hvilken sprødhed man ønsker)
Når der er gået 15 min. af bagetiden i ovnen tilsættes vandet til fadet.
Imens kødet bages i ovnen skrælles kartofler og koges i letsaltet vand.
Grøntsagerne hældes i en gryde og koges efter anvisning på emballagen.
Lav en opbagt sovs – først smeltes fedtstof, så puttes mel i og røres rundt til en melbolle. Hæld lidt kartoffelvand og bouillonterning i. Kan evt. smages til med mælk, hvis I har det. Smag sovsen til med væde fra det kødet har stegt i fadet + salt, kulør og peber.
Server mini forlorne harer til kartofler, sovs og grøntsager.