Billig opskrift:

Mini forlorne harer m/ kartofler, brun sovs og grøntsager

Mini forlorne harer m/ kartofler, brun sovs og grøntsager

Tid i alt: 50 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Normalt plejer jeg at lave en stor forloren hare - eller farsbrød som det jo så rigtigt hedder. Men faktisk så er mini harer meget sjovere for børnene at forholde sig til - så det var dét, der var dagens menu. Super lækker ret, som bliver sprød af bacon. Vi er jo helt vilde med gammeldags retter, så alt med brun sovs hitter herhjemme.

Ingredienser

500 g hakket svinekød

150 g bacon i skiver

1000 g kartofler

500 g grøntsagsblanding

100 g havregryn

1 stk løg

1 stk grøntsagsbouillon

salt

peber

kulør

meljævning

kartoffelvand

fedtstof


Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 225 g. varmluft.

  2. Løg pilles og snittes fint

  3. Bland fars, havregryn, salt, peber og løg sammen og form 4 små farsbrød

  4. Bacon vikles rundt om farsbrødet og puttes i et ildfast fad.

  5. Køddet bages i ovnen i 35-40 min. (Alt efter hvilken sprødhed man ønsker)

  6. Når der er gået 15 min. af bagetiden i ovnen tilsættes vandet til fadet.

  7. Imens kødet bages i ovnen skrælles kartofler og koges i letsaltet vand.

  8. Grøntsagerne hældes i en gryde og koges efter anvisning på emballagen.

  9. Lav en opbagt sovs – først smeltes fedtstof, så puttes mel i og røres rundt til en melbolle. Hæld lidt kartoffelvand og bouillonterning i. Kan evt. smages til med mælk, hvis I har det. Smag sovsen til med væde fra det kødet har stegt i fadet + salt, kulør og peber.

  10. Server mini forlorne harer til kartofler, sovs og grøntsager.