Billig opskrift:

Paneret flæsk m. kogte kartofler, persillesovs og grønne bønner

Paneret flæsk m. kogte kartofler, persillesovs og grønne bønner

Tid i alt: 30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Jeg kom til at se blandt mine opskrifter, at jeg manglede en af mine bedste retter, faktisk også Danmarks nationalret. Nemlig lækker paneret flæsk med kartofler og persillesovs. Dertil grønne bønner. Ikke just en sund ret, men nøj det smager godt. Det var da lige før jeg ikke nåede at tage billedet, før mine øjne havde spist det. En lidt tung ret, men hvis man supplerer med gode grøntsager, så går det næsten op. Retten er også lavet med 100 g. kød til hver person - efter sundhedsstyrelsens forskrifter. Man må supplere op med grøntsager eller et par ekstra kartofler.

Ingredienser

Andet

1000 g kartofler

700 g grønne bønner

Paneret flæsk

400 g flæsk i skiver

salt

peber

rasp

fedtstof

mel

Sauce

500 ml mælk

16 fedtstof

16 g mel

citronsaft

salt

peber

persille


Fremgangsmåde

  1. Kartoflerne skrælles, skæres i halve og koges i letsaltet vand

  2. Flæsket bankes med en kødhammer og vendes i en tynd meljævning (mel og vand rørt sammen). Derefter vendes kødet i rasp og krydres med salt og peber.

  3. Kødet steges på panden i fedtstof til flæsket er gyldenbrunt.

  4. Bønnerne koges i letsaltet vand

  5. Sovsen laves som følgende: start med at hakke persillen fint. Smelt derefter fedtstof i en gryde, tilsæt mel og rør godt rundt, så det bliver til en smørbolle. Tilsæt derefter mælk og rør klumperne ud. Tilsæt citronsaft, persille, salt og peber og smag til.

  6. Server.