Billig opskrift:

Hakkebøf m/ bløde løg og kartofler

Hakkebøf m/ bløde løg og kartofler

Tid i alt: 30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Jeg kan umuligt være den eneste, som elsker denne ret. Mit svage punkt er god gammeldags dansk mad med sovs, som maden svømmer i. Det har taget mig lang tid (og flere forsøg) at få et godt billede, da jeg simpelthen enten er for sulten når billedet skal tages (eller har for meget sovs på) til at billedet bliver nogenlunde præsentabelt. Jeg ELSKER bøf med massere af løg - det er en fantastisk ret, som jeg vil mene er en af familiens yndlingsretter også. Vi elsker at eksperimentere med nyt mad, men den her ret, den fejler aldrig og bliver aldrig kedelig for os. Den er hammer lækker.

Ingredienser

1000 g kartofler

500 g hakket oksekød

3 stk løg

Brun sauce

16 g mel

16 fedtstof

500 ml mælk

salt

peber

kulør

stegefedt fra bøffer


Fremgangsmåde

  1. Kartoflerne skrælles og koges møre i letsaltet vand (hvis du bruger nye kartofler kan de blot renses under vand i stedet for at skrælle dem).

  2. Pil og skær løg i ringe

  3. Farsen formes til bøffer og krydres med salt og peber

  4. Steg bøfferne i fedtstof på en pande

  5. Løgene steges i fedtstof på samme pande som bøfferne. Løgene er færdige når de er bløde, men de må ikke blive sorte (kun gyldenbrune). Sæt dem til side når de er færdige.

  6. Fedtstof smeltes i en gryde og melet tilsættes. Pisk rundt til en smørbolle. Tilsæt mælk og kulør. Smag til med salt og peber.

  7. Stegefedtet fra bøf og løg hældes over i gryden med brun sovs. Tilsæt evt. bøfferne og løgene til sovsen for at give mere smag.

  8. Hæld vandet fra kartoflerne og server dem til den brune sovs, løg og bøf.

  9. Server.