Billig opskrift:
Butterdejsplader m. ricotta, kylling og spinat – dertil en lækker pastasalat med fuldkornspasta
Tid i alt: 40 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Butterdejsplader m. ricotta, kylling og spinat, det er virkelig noget jeg glæder mig til at vi skal have igen. Jeg har ikke arbejdet specielt meget med butterdej, men det smager jo helt fantastisk. Til retten serverede vi en god simpel pastasalat - prikken over iét ville have været et godt brød til med hvidløgssmør. Men dette kan man selvfølgelig altid selv tilsætte. OBS! Er der ikke butterdejsplader på tilbud eller tilgængelige i Rema 1000 kan man sagtens benytte sig af en rulle butterdej og blot skære dem i firkanter.
Ingredienser
450 g kyllingebrystfilet
1 stk peberfrugt
6 stk butterdejsplader
75 g frisk spinat
0.2 stk pizzasauce
0.5 stk ricotta
100 g ærter
400 g pasta
100 g majs
dressing
paprika
salt
peber
olivenolie
chilimix
Fremgangsmåde
Kog pastaen i letsaltet vand
Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
Kyllingen skæres i tynde skriver og vendes med en smule paprika, salt, peber og chilimix (efter ønsket smag).
Steg kyllingen i olivenolie i en wok til de er gennemstegte
Fordel lidt mel på bordpladen og put butterdejspladerne på. Skær pladerne i 2 og fordel 1-1,5 spsk. pizzasauce på bunden - tilsæt kylling, ricottaost og skyllet frisk spinat. Læg den anden halvdel af butterdejen over fyldet og luk pladerne med en gaffel (tryk ned i pladerne) hele vejen rundt. Slut af med at lave 3 snit i butterdejspladerne for at væsken kan fordampe.
Bag butterdejspladerne i ovnen til de er gyldne ovenpå.
Pastaen skylles kort under det kolde vand for at køle det ned.
Ærter, majs og fintsnittet rød peber hældes i en skål og pastaen vendes deri.
Servér pastasalaten til butterdejspladerne. Brug evt. en hvidløgsdressing til salaten, det giver en god smag.