Billig opskrift:

After eight cupcakes uden æg

After eight cupcakes uden æg

Tid i alt: 30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Min søn holdte fødselsdagsfest i søndags for familien, hvilket også betød, at jeg skulle lave en masse lækre kager uden æg, så Liam kunne spise med. Alt der blev serveret på dagen indeholdte ingen af hans allergener (i bagværk her æg og nødder). Det var et kæmpe hit og var simpelthen så nemme at lave. Jeg blev overrasket over hvor svampede og luftige cupcakene blev. Egentlig var det meningen, at de skulle være blevet grønne, men den farve havde vi ikke mere af, så de blev lyserøde - og heldigvis synes Liam at det var helt perfekt.

Ingredienser

Andet

200 g after eight

Frosting

60 g smør

15 g naturel flødeost

150 g flormelis

1 tsk pebermynte essens

4.5 ml mælk

rød pastafarve

Kagedej

105 ml mælk

30 ml kærnemælk

75 g mel

60 g sukker

18 g kakaopulver

1 tsk bagepulver

1 tsk vaniljesukker

14 ml olie


Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.

  2. Fordel 15 muffinsforme på en bageplade

  3. De tørre ingredienser hældes i en skål til røremaskinen (eller håndmixer) og blandes/røres sammen

  4. TIlsæt de våde ingredienser og rør godt rundt.

  5. Fordel dejen i muffinsformene - de skal fyldes ca. 3/4 op i formen.

  6. Bag dem i ovnen i 20 min. ved 180 grader alm. ovn - eller til de er faste deri.

  7. Smør og flormelis piskes let og essens og farve tilsættes lidt efter lidt. Tilsæt en smule mælk til du har den ønskede konsistens.

  8. Lad dem køle af inden frostingen puttes på.

  9. Der kan med fordel komme after eight på toppen af cupcakene for at pynte dem lidt ekstra. Her skal der bruges 20 stk.

  10. Server for glade gæster.