Billig opskrift:

Kartoffelsalat m/ laks, tomat og mozzarella

Kartoffelsalat m/ laks, tomat og mozzarella

Tid i alt: 50 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Endnu en lækker salat er lavet og gjort klar til at bruge i en af de kommende madplaner. Jeg er helt vild med kartoffelsalat som tilbehør til grill - laksen kan nemlig også grilles, hvilket gør den endnu mere lækker. Denne version er dog med laks i ovnen, men derfor stadig helt fantastisk. Tilbehøret kan selvfølgelig varieres efter hvad man har i køleskabet, men jeg er vild med denne version. En kølig lækker salat til de kommende varme dage.

Ingredienser

800 g kartofler

400 g laks

250 g cherrytomater i bakke

250 g frisk mozzarella

75 g frisk spinat

0.5 stk citron

100 ml cremefraiche

6 spsk mayonnaise

1 tsk paprika

30 g smør

0.5 stk rødløg

15 ml olie

salt

peber


Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.

  2. kartoflerne skrælles, skæres i små tern og koges i letsaltet vand (stilles på køl når de er kogte. Eventuelt kan kartoflerne koges dagen før, så bliver de endnu bedre).

  3. Laksen vendes i citronsaft og krydres med lidt salt og peber. Fordel laks i et fad med smør ovenpå laksen. Bag laksen 30 min. i ovnen ved 200 grader alm. ovn.

  4. Skyl cherrytomaterne og skær dem i kvarte

  5. Rødløg pilles og fintsnittes

  6. Mozzarellaen drænes for vand fra posen og skæres i små tern

  7. Laksen skæres i små tern

  8. Bland kartofler, rødløg, paprika, mayonnaise og cremefraiche sammen og vend det med mozzarella, skyllet spinat og laks.

  9. Citron skæres i skiver og puttes på som pynt og syrlig smag.

  10. Server.