Billig opskrift:
Kartoffelsalat m/ laks, tomat og mozzarella
Tid i alt: 50 min.
Antal: 2 voksne og 2 børn
Beskrivelse
Endnu en lækker salat er lavet og gjort klar til at bruge i en af de kommende madplaner. Jeg er helt vild med kartoffelsalat som tilbehør til grill - laksen kan nemlig også grilles, hvilket gør den endnu mere lækker. Denne version er dog med laks i ovnen, men derfor stadig helt fantastisk. Tilbehøret kan selvfølgelig varieres efter hvad man har i køleskabet, men jeg er vild med denne version. En kølig lækker salat til de kommende varme dage.
Ingredienser
800 g kartofler
400 g laks
250 g cherrytomater i bakke
250 g frisk mozzarella
75 g frisk spinat
0.5 stk citron
100 ml cremefraiche
6 spsk mayonnaise
1 tsk paprika
30 g smør
0.5 stk rødløg
15 ml olie
salt
peber
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
kartoflerne skrælles, skæres i små tern og koges i letsaltet vand (stilles på køl når de er kogte. Eventuelt kan kartoflerne koges dagen før, så bliver de endnu bedre).
Laksen vendes i citronsaft og krydres med lidt salt og peber. Fordel laks i et fad med smør ovenpå laksen. Bag laksen 30 min. i ovnen ved 200 grader alm. ovn.
Skyl cherrytomaterne og skær dem i kvarte
Rødløg pilles og fintsnittes
Mozzarellaen drænes for vand fra posen og skæres i små tern
Laksen skæres i små tern
Bland kartofler, rødløg, paprika, mayonnaise og cremefraiche sammen og vend det med mozzarella, skyllet spinat og laks.
Citron skæres i skiver og puttes på som pynt og syrlig smag.
Server.