Billig opskrift:

Italienske kødboller m. spaghetti og tomatsauce

Italienske kødboller m. spaghetti og tomatsauce

Tid i alt: 30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Italienske kødboller m. tomatsauce og pasta er vidst noget vi alle kan huske og genkende. Har I set Lady og Vagabonden? Så har I i hvert fald set at hundene deles om maden og ender med at kysse hinanden fordi de mødes ved spaghettien! Herhjemme forbinder vi retten med hygge og kærlighed og elsker, når det kommer på menuen. Om man er en familie, par eller single, så er den virkelig lækker - men selve mindet om filmen, det er da værd at have med, når den nydes ved bordet. Italienske kødboller med tomatsauce kan krydres som man vil, herhjemme er vi vilde med en masse hvidløg og oregano. Retten er speciel god med frisk pasta, men ellers er alt slags pasta egentlig perfekt dertil. Næringsindhold: Som noget nyt tilføjer jeg her næringsindhold. Bemærk, at nedenstående værdier kan variere afhængigt af nøjagtige mærker og tilberedningsmetoder, men disse er gennemsnitlige estimater baseret på standardernæringsdata. For hele måltidet: Energi: 3886 kalorier / 1295 kalorier pr. pers. Fedt: 134 g / 44 g. pr. pers. Kulhydrater: 496 g / 165 g. pr. pers. Protein: 165 g / 55 g. pr. pers.

Ingredienser

500 g hakket svinekød

500 g fettuccine natural

2 ds hakket tomat

1 tsk peber

50 ml vand

2 tsk salt

2 tsk oregano

100 g havregryn

2 stk løg

4 stk fed hvidløg

24 fedtstof


Fremgangsmåde

  1. Løg og hvidløg pilles og hakkes fint.

  2. Fars, salt, peber, oregano, finthakket løg, hvidløg, vand og havregryn røres sammen.

  3. Farsen formes til små kødboller og koges i letsaltet vand til de når toppen af vandet. Skær gerne en over for at sikre dig, at de er færdige.

  4. Tomat tilsættes gryden og koges godt op, smages til med salt og peber. Kødbollerne tilsættes og simrer i 10 minutters tid.

  5. Pataen koges efter anvisning på emballagen.

  6. Server.