Billig opskrift:

Kartoffel porre suppe med baconknas

Kartoffel porre suppe med baconknas

Tid i alt: 30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Supper er simpelthen noget af det lækreste jeg ved. Egentlig mest fordi det er så hammer nemt at lave og så kan det laves i utallige variationer. En af mine yndlingssupper er kartoffel/porre suppen - og så SKAL der baconknas på toppen. Det er så skønt at lave i vejr, der bestemt ikke skriger af forår og sommer. Og heldigvis stod det på ugens madplan i dag, da vejret bestemt ikke er med os. Kartoffel/porre suppen er et hit de dage, hvor der mangler timer i døgnet. Den tager ingen tid at lave og står egentlig og passer sig selv indtil det skal blendes.

Ingredienser

750 g kartofler

30 g smør

50 ml mælk

2 stk porre

400 g bacon i tern

1 stk grøntsagsbouillon

salt

peber


Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern

  2. Porrerne skæres i ringe (kun det hvide af porren)

  3. Hæld vand over kartofler så det dækker og porrer i en gryde og tilsæt herefter bouillon. Tilsæt salt til kartoflerne.

  4. Lad det koge til det er mørt (tager ca. 10-15 min)

  5. Hæld gerne en smule væde fra suppen og tilsæt mere, hvis det er nødvendigt.

  6. Blend suppen med fx en stavblender i gryden til den er cremet og tilsæt smør og evt. mælk hvis den er for tyk. Der kan med fordel også bruges fløde, hvis man har noget i køleskabet af en rest.

  7. Smag til med salt og peber

  8. Bacon steges sprødt på en pande og serveres ovenpå suppen.