Billig opskrift:

Den lækreste (og nemmeste) risret med svampe - budgetvenlig

Den lækreste (og nemmeste) risret med svampe - budgetvenlig

Tid i alt: 30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Denne version af risret med svampe er en af mine yndlingsretter! Dog er manden herhjemme ikke særlig fan, da han ikke bryder sig om champignon, men laver det til hver lejlighed jeg er alene, enten med eller uden børn. I har nok lagt mærke til, at den har været på både single, familie og de vegetariske madplaner. For det er virkelig en all-rounder, den kan bruges i alle sammenhænge - som en frokost, morgenmad, aftensmad eller snack! Den tager kort tid at lave og kan laves i mange forskellige variationer - det her er dog min favorite! Denne version kan jo også laves så dyrt, som man gerne vil have den. Vil man have den skrabede version (som jeg elsker), så bruges der altså grødris og ikke risottoris. Og så er der til 2 gange i en pose til 10 kr. Det er altså billigt! Det mætter afsindig meget og man kan spise det meste kød (her er favoritten laks og kylling) til som tilbehør. Et godt brød eller baconsvøbte bønner og asparges er heller ikke helt dårligt til. Vær' opmærksom på, at der i parmesansost er lysozym ÆG i.

Ingredienser

250 g champignon

75 g revet parmesanost

1 tsk salt

0.8 tsk peber

1 stk fed hvidløg

50 fedtstof

1 stk løg

Hvis der bruges grødris

360 g grødris

800 ml vand

1 stk grøntsagsbouillon


Fremgangsmåde

  1. Margarine smeltes i en gryde og champignon steges ved kraftig varme i 3-4 minutter (til de er gyldne)

  2. Champignon tages op af gryden og resten af margarinen smeltes i gryden

  3. Snit løg og hvidløg i små tern og svits det i gryden i ca. 30 sekunder.

  4. Tilsæt ris og vend det sammen med løg.

  5. Kom bouillonvand i og lad det simre ved svag varme under låg i 15-18 minutter – eller til risene er kogt møre.

  6. Til sidst vendes champignon, ost, salt og peber med risottoen.

  7. Server.