Billig opskrift:

Pasta i ostesauce med bacon og skinke

Pasta i ostesauce med bacon og skinke

Tid i alt: 25 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Nogle dage kalder bare på noget nemt og lækkert – og denne cremede pastaret er perfekt, når tiden er knap, og alle er sultne. Den er lavet på ganske få ingredienser, tager under 30 minutter at lave, og smager så godt, at både børn og voksne går glade fra bordet. Retten er inspireret af den klassiske carbonara, men i en mere hverdagsvenlig og børnevenlig version med bacon, skinke, fløde og ost. Den kræver ingen avancerede teknikker – du skal bare koge pasta, stege kød og røre en cremet sauce sammen. Bum! Tip: Server gerne med et flutes eller en frisk grøn salat – men retten smager også fantastisk i sig selv. 👉 OBS: Parmesanost indeholder lysozym (æg), så vær opmærksom, hvis du laver mad til allergikere.

Ingredienser

250 ml madlavningsfløde

300 g spaghetti

90 g bacon i tern

100 g skinke i strimler

100 g revet mozzarella

50 g revet parmesanost

salt

peber


Fremgangsmåde

  1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og gem evt. lidt af kogevandet.

  2. Steg baconen sprød på en varm pande uden fedtstof. Tilsæt skinkestrimlerne og lad dem stege med i et par minutter, til de får lidt farve.

  3. Tilsæt den kogte pasta direkte til panden med kød. Hæld madlavningsfløden over og tilsæt begge slags ost (mozzarella og parmesan).

  4. Rør godt rundt, til osten er smeltet og saucen er cremet og dækker pastaen. Justér evt. konsistensen med en smule pastavand, hvis du ønsker den mere flydende.

  5. Smag til med salt og peber. Server straks – gerne med et godt stykke flute eller lidt grønt ved siden af.