Billig opskrift:

Tarteletter med kylling, asparges og ærter

Tarteletter med kylling, asparges og ærter

Tid i alt: 75 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Min kære mand er simpelthen i himlen for tiden! Da vi er ved at klargøre alt til appen betyder det også, at alt maden igennem tidernes løb skal laves, så der er massere af billeder at putte i appen, og ikke bare en masse tekst. Det betyder simpelthen, at vi skulle have tarteletter - og hvis nogen skulle være i tvivl, så er det mandens absolut favorit mad - og så er det uanset hvilke afstøbninger, det bliver lavet i. Og så er det sørme heldigt, at det kan laves både som snack, natmad, frokost, forret og aftensmad - hvis du spørger Mikkel. Han var helt sikker på at billederne ikke blev gode første gang, så jeg måtte hellere lave det igen! Har du allerede kød fra en kogt kylling hoppes der direkte til punkt nr. 5.

Ingredienser

240 g ærter

450 g kyllingebrystfilet

1 ds aspargessnitter

800 ml mælk

600 ml vand

1 stk hønsebouillon

2 stk løg

2 pk tarteletbunde

32 g mel

32 fedtstof

peber

salt


Fremgangsmåde

  1. Put kylling og vand i en gryde sammen med grøntsagerne.

  2. Kog kyllingen i 1 time (hvis kyllingebryst koges det blot 20-25 min.) - eller til kyllingen hos dig er mør. Gem vandet og løg som kyllingen har kogt i.

  3. Hæld det fra i en skål - det skal bruges som bouillon til sovsen

  4. Kyllingen pilles eller skæres i små tern.

  5. Smelt fedtstof i en gryde - tilsæt mel og rør godt rundt til en smørbolle.

  6. Skær løg i tern

  7. Asparges væden sigtes ned i gryden.

  8. Mælk og bouillon (vandet fra kyllingen) tilsættes - lad det simrer i 5 min.

  9. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.

  10. Når saucen er kogt igennem tilsættes kyllingekød i små tern, ærter, løg og aspargessnitterne. og simrer videre til tarteletterne i ovnen er færdige.

  11. Smag til med salt og peber.

  12. Tarteletterne varmes i 4-5 minutter i ovnen på 200 grader alm. ovn.

  13. Tarteletterne fyldes med kødfyldet ved servering.