Billig opskrift:

Kålgryde med oksekød og grøntsager

Kålgryde med oksekød og grøntsager

Tid i alt: 50 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Denne lækre er ret er ideel, hvis man gerne vil have noget nemt, som også mætter utrolig meget. Er familien ikke med på bølgen om at leve uden stivelse, så er brune ris fantastisk til retten. Vi får også somme tider kartofler til, da det også giver en god mæthedsfornemmelse - og så er vi generel bare glade for kartofler herhjemme. Tilsætter man en anelse mere vand, er den også ideel som suppe.

Ingredienser

800 g hvidkål

350 g gulerod

1 stk squash

400 g hakket oksekød

750 ml vand

1 stk oksebouillon

1 stk grøntsagsbouillon

24 fedtstof

2 stk løg

2 tsk karry

salt

peber


Fremgangsmåde

  1. Skræl gulerødder og løg. Skyl squash og hvidkål. Skær alle grøntsagerne i små tern.

  2. Varm en gryde op med lidt olie eller smør. Kom løg og 1-2 teskefulde karry i gryden, og lad det stege i et par minutter, til løgene bliver bløde og dufter godt.

  3. Kom kødet i gryden og steg det, til det ikke længere er råt.

  4. Tilsæt de hakkede grøntsager, bouillon (terning + vand) og rør rundt.

  5. Læg låg på gryden og lad retten småkoge i ca. 30-35 minutter.

  6. Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra karry.

  7. Hvis retten er meget tynd, kan du røre 1 spsk mel ud i ½ dl koldt vand og hælde i gryden, mens du rører rundt – men det er ikke nødvendigt.