Billig opskrift:

Kyllingefrikadeller med ovnstegte grøntsager og bearnaisesauce

Kyllingefrikadeller med ovnstegte grøntsager og bearnaisesauce

Tid i alt: 55 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Kyllingefrikadeller med ovnstegte grøntsager og bearnaisesauce blev bestemt taget godt imod herhjemme, da jeg serverede det for den kære familie. Jeg lavede alt i ovnen undtagen saucen, og det var skønt hvordan meget af arbejdstiden blev taget af retten ved at lave kyllingefrikadellerne i ovnen. Hvis man vil gøre retten mere sommerlig kan gulerødderne eventuelt erstattes med en blandet salat og saucen med en dressing/dip.

Ingredienser

450 g kyllingefars

1.5 tsk salt

0.8 tsk peber

0.5 bdt frisk purløg

1 tsk hvidløgspulver

800 g kartofler

600 g gulerod

1 stk bearnaisesauce i glas

30 ml olie

2 tsk oregano


Fremgangsmåde

  1. Kartofler og gulerødder skylles rent for eventuelt jord og skæres i tynde strimler. Vend dem i olie, salt og oregano. Bag dem derefter i ovnen i ca. 35-40 minutter alm. ovn. i et ildfast fad (eller til de har fået godt farve og er sprøde)

  2. Kyllingefarsen vendes med purløg, hvidløgspulver, salt og peber

  3. Herefter formes de til små "bøffer" og lægges på en beklædt bageplade - bag dem i ovnen i 30-35 minutter ved 200 g. alm. ovn

  4. Varm bearnaisesaucen i en gryde og servér til resten af retten.