Billig opskrift:

Karbonader m/ kartofler, stuvede gulerødder og ærter

Karbonader m/ kartofler, stuvede gulerødder og ærter

Tid i alt: 45 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

En af de lækre retter, som er fantastisk med nye kartofler og frisk persille. Vi elsker stuvet mad herhjemme - om det så er med gulerødder, ærter, kål mv., det er egentlig ligegyldigt - alt stuvning er fantastisk. Denne ret er især lækker, da vi har en svaghed for karbonader, og havde brug for flere retter end blot brun sovs til.

Ingredienser

Andet

1000 g kartofler

rasp

500 g hakket svinekød

Stuvede gulerødder og ærter

100 ml mælk

200 ml vand

0.5 bdt frisk persille

16 g mel

salt

16 fedtstof

peber

1 spsk citronsaft

300 g ærter

250 g gulerod


Fremgangsmåde

  1. Karbonaderne formes, vendes i tynd meljævning (mel + vand rørt sammen) og derefter i rasp. Inden stegning krydres de med salt og peber.

  2. Kartoflerne skrælles og skæres i halve. Derefter koges de i letsaltet vand til de er møre. (Tjek evt. med en gaffel el. kniv).

  3. Steg karbonaderne på panden i margarine til de er sprøde og gennemstegte.

  4. Gulerødderne skrælles og skæres i små tern.

  5. Kog dem i vand og mælk til de er møre. Når de er kogte tilsættes ærterne.

  6. Tilsæt herefter en melblanding af flydende margarine og mel rørt sammen. Rør godt rundt.

  7. Skyl og hak persillen meget fint og tilsæt i saucen og smag til med salt, peber og citronsaft.

  8. Server og velbekomme.