Billig opskrift:

Stenalderbrød - "rugbrød" uden gluten

Stenalderbrød - "rugbrød" uden gluten

Tid i alt: 80 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Stenalderbrød - "rugbrød" uden gluten. En af mine nyeste favoritter - jeg er især vild med "brødet", da jeg elsker nødder og gerne vil prøve at leve uden så meget stivelse i min hverdag. Vi spiser det, men gerne ikke for meget. Jeg er vild med et godt stykke brød med hamburgerryg og hjemmelavet pesto. Det er et fantastisk alternativ til rugbrød.

Ingredienser

150 g hørfrø

150 g græskarkerner

100 g valnøddekerner

100 g solsikkekerner

4 stk æg

100 ml olie

1.5 tsk hvidløgssalt


Fremgangsmåde

  1. valnøddekernerne skæres i mindre grove stykker

  2. Tænd ovnen på 170 grader alm. ovn.

  3. Alle ingredienser hældes i en røremaskine eller en skål og mikses med el-mikser til æggene skummer lidt i massen.

  4. Hæld massen i en smurt rugbrødsform og bag det i ovnen i 60 minutter ved 170 grader alm. ovn.

  5. Lad det køle helt af inden det skæres.