Billig opskrift:

Sesamstegt kylling m/ græskarfritter og bønne-tomat salat

Sesamstegt kylling m/ græskarfritter og bønne-tomat salat

Tid i alt: 40 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Sesamstegt kylling m/ græskarfritter og bønne-tomat salat. Mums en sund omgang, som bestemt kommer på menuen igen. Hertil fik vi en cremefraichedip, som simpelthen var perfekt til retten. En af de sundere retter, som mætter utrolig meget og nærmest ingen forberedelse kræver.

Ingredienser

450 g kyllingebrystfilet

1000 g hokkaido græskar

250 g cherrytomater i bakke

300 g grønne bønner

50 g sesamfrø

olivenolie

250 ml cremefraiche

1 tsk paprika

1 tsk salt

0.8 tsk peber

1 tsk hvidløgspulver

0.8 tsk tørret persille

2 g sukker


Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

  2. Græskarret vasket grundigt for skidt og skæres i tynde strimler (ligesom pommes frites). Halver først græskarret og skær det derefter, det er nemmest. Vend strimlerne i olie og krydr dem lidt med salt og peber.

  3. Giv dem gerne 45 min. i ovnen ved 200 grader - eller til du synes de er møre men sprøde.

  4. Kyllingen vendes i lidt olie, paprika, salt og peber. Herefter i sesamfrø.

  5. Opvarm olie på en pande og steg kyllingebrystfileterne ved mellem varme - ikke alt for varm, for så brænder sesamfrøene. Hellere lad kyllingen stege lidt længere tid.

  6. Giv de grønne bønner et hurtigt opkog og halver alle cherrytomater. Skær et rødløg i ringe og vend det med de grønne bønner og tomaterne.

  7. Cremefraiche blandes med hvidløgspulve