Billig opskrift:

Butterdejsstang med skinke - serveret med feldsalat.

Butterdejsstang med skinke - serveret med feldsalat.

Tid i alt: 30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Butterdejsstænger et helt nyt univers, jeg er begivet mig ud i. Det er en nem måde at lave mad på, og den laves i mange forskellige variationer. Nyeste til samlingen var en skinkestang med lækker feldsalat til. Familien var vild med maden, og synes at det var lidt hyggeligt at de næsten spiste "kage", som børnene sagde. Salaten kan selvfølgelig også varieres efter hvad man er til af salat.

Ingredienser

Butterdejsrulle

150 g skinke i tern

125 g garli flødeost

0.5 stk aubergine

0.5 stk peberfrugt

275 g fersk butterdejsrulle

frisk purløg

Feldtsalat

5 stang asparges

15 stk vindrue

0.5 tsk salt

0.2 tsk peber

15 ml olivenolie

75 g feldsalat


Fremgangsmåde

  1. Peberfrugt og aubergine skylles og skæres i små tern

  2. Purløg skylles og klippes fint

  3. Skinke, purløg, peberfrugt og auberginen vendes i en skål.

  4. Fold butterdejen ud på en beklædt bageplade

  5. Hæld skinkemassen ud på midten af butterdejen i en lang stribe.

  6. Skær små tynde strimler i butterdejen på begge sider af indholdet og flet dem over skinkemassen.

  7. Bag det i ovnen til den er gylden og sprød.

  8. Feldsalaten hændes i en salatskål, vindruerne skylles og skæres på langs. Asparges snittes i små ringe og vendes med vindruer og feldsalat. Vend det med lidt olivenolie, salt og peber.

  9. Server og velbekomme.