Billig opskrift:

Pesto med basilikum og pinjekerner

Pesto med basilikum og pinjekerner

Tid i alt: 10 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Hjemmelavet pesto smager fantastisk, og er utrolig lækkert til et godt hjemmebagt stykke brød. Jeg er vild med, hvor nemt det egentlig er at lave - det er bare at putte det hele i en blender, og så køre ved lav hastighed. Ofte kan det være en smule dyrt at lave det selv, men der er bare noget over, at man ved hvad der er i maden, man spiser. Denne opskrift bliver selvføgelig en anelse billigere af at man selv dyrker sin basilikum. Pesoen er fantastisk i pastaretter (herunder fx frisk pasta - mums), som topping på pålæg, i smurte sandwich, som en dip til grøntsagsstænger og meget mere. Vær' opmærksom på, at der i parmesansost er lysozym ÆG i.

Ingredienser

30 g revet parmesanost

40 g pinjekerner

0.2 bdt frisk basilikum

100 ml olivenolie

1 tsk hvidløg i chiliolie

0.5 tsk hvidløgssalt

0.5 tsk peber


Fremgangsmåde

  1. Basilikummen skylles under koldt vand og lægges til afdrypning

  2. Pinjekerner, olie, hvidløg, parmesanost og basilikum puttes i en blender og blendes fint - kør den på lav hastighed

  3. Smag til med hvidløgssalt og peber.

  4. Stil gerne på køl så længe som muligt - helst mere end 1/2 til 1 time. Så bliver det mere koncentreret i smagen.