Billig opskrift:

Karry risret m/ oksekød og grøntsager

Karry risret m/ oksekød og grøntsager

Tid i alt: 30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

En lækker karry risret, som er vildt nem at lave i en travl hverdag, hvor det gerne skal gå stærkt! Den er tilpas spicy, hvilket også gør den familievenlig - men dertil altså også meget smagfuld. Bliv ikke skræmt af de 15 hvidløg i krydderolie, de er nemlig ikke så boosted på smag, som de friske, hvilket ikke gør dem nær så stærke.

Ingredienser

3 ps ris

1 stk løg

400 g hakket oksekød

200 g ærter

200 g gulerod

4 stang bladselleri

200 ml vand

1.5 tsk paprika

1.5 tsk karry

1.5 tsk oregano

1.5 tsk tørret ramsløg

hvidløg i krydderolie

fedtstof

peber


Fremgangsmåde

  1. Kog risene efter anvisning på emballagen.

  2. Gulerødderne skrælles og skæres i små tern

  3. Ærter og gulerødder koges til de er møre.

  4. Start med at svitse karry og paprika i fedtstof i en wok/gryde. Tilsæt derefter oksefarsen.

  5. Tilsæt finthakket løg og hvidløg - herefter tørret oregano og tørret ramsløg. Rør det godt sammen.

  6. TIlsæt fintskårne skiver af bladselleri, ærter og gulerødder - steg det et par minutter og tilsæt vand og ris. Lad det simre, til det er fordampet. Smag til med salt og peber.

  7. Server og velbekomme.