Billig opskrift:

Smagfuld kødsovs på gulerods/spinatbund

Smagfuld kødsovs på gulerods/spinatbund

Tid i alt: 30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Smagfuld kødsovs på gulerods/spinatbund er en af de retter jeg især er blevet vild med når det kommer til stivelsesfri mad. Jeg prøvede at finde den bedste erstatning for pasta, og gulerødder og spinat fungerer bare så godt her. Kødsovsen kan laves på utallige måder, da det er en god måde at smide alle rester af grøntsager på i sovsen.

Ingredienser

500 g hakket oksekød

1 ds hakket tomat

1.5 tsk tørret basilikum

1 tsk oregano

150 g flødeost med urter

1 stk løg

1 tsk salt

1 tsk peber

fedtstof

500 g gulerod

150 g frisk spinat

75 g revet mozzarella


Fremgangsmåde

  1. Smelt margarine i en gryde - tilsæt kødet og brun det

  2. Pil og finsnit et løg - tilsæt det til gryden sammen med basilikum og oregano

  3. Tilsæt de hakkede tomater fra dåsen og flødeost - lad det simre i 5-10 minutters tid.

  4. Smag til med salt og peber.

  5. Imens kødsovsen simrer skylles spinaten til bunden, samt gulerødderne skrælles. Efter gulerøddernes yderste lag er skrælles væk fortsættes der med at skrælles strimler af det gulerod, som skal bruges.

  6. Giv gulerodskrællerne et lille opkog, så de bliver lidt blødere, men der stadig er bid i.

  7. Dræn vandet fra gulerødderne og server det sammen med spinatbunden, kødsovsen og mozzarella som topping.

  8. Velbekomme og nyd måltidet.