Billig opskrift:

Fyldt peberfrugt m/ krondyrsovs og kartoffelmos

Fyldt peberfrugt m/ krondyrsovs og kartoffelmos

Tid i alt: 270 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Fyldte peberfrugter m/ kartoffelmos og en lækker sovs. Faktisk har kødsaucen kogt i 4 timer foruden tiden i ovnen, og er fyldt med det lækreste møre krondyrkød, som jeg fandt med gult mærke på i Rema1000. 20 kr for 350 kr. Gram. Det var da noget af det lækreste jeg har smagt. Den ene var med gulerødder for at prøve uden så meget stivelse. Det var virkelig også mums!

Ingredienser

350 g krondyr i tern

4 stk peberfrugt

750 g kartofler

200 g revet mozzarella

1.5 stk løg

hvidløg i krydderolie

kulør

salt

peber

600 ml vand

1 stk grøntsagsbouillon

mel

600 ml vand

45 fedtstof


Fremgangsmåde

  1. Løgene skæres i grove tern

  2. Hæld lidt margarine i en gryde og brun krondyrkødet af sammen med løg og hvidløg i krydderolie - hertil også lidt salt og peber

  3. Tilsæt godt med vand i gryden så det dækker kødet - tilsæt en grøntsagsbouillonterning. Lad det nu simre i 4 timer ved svag varme. Tilsæt mere vand undervejs, hvis det fordamper.

  4. Efter 3,5 time skrælles kartoflerne og skæres i små tern. Lad det koge i letsaltet vand til det er helt mørt.

  5. Imens kartoflerne koges laves sovsen. Lav en meljævning - her mel og vand rørt godt sammen til en blanding, som ikke klumper.

  6. Tilsæt meljævningen til det indholdet i gryden og rør godt rundt. Det vil hurtigt blive tykkere og der kan eventuelt puttes enten mere vand eller mælk i, for at lave mere sovs. Smag til med kulør, salt og peber.

  7. Tænd ovnen på 200 g. varmluft.

  8. Når kartoflerne er kogt færdig drænes gryden for vand. Smør og mælk tilsættes og her plejer jeg at piske det med en håndmixer til det er helt cremet. Tilsæt mere mælk og smør, hvis ønsket.

  9. Skær peberfrugterne over og udhul dem (skyl dem og fjern kerner).

  10. Start med at putte kartoffelmos i peberfrugterne - derefter sovs og til sidst lidt kartoffelmos. Hæld ost på til sidst. Sådan gøres det med alle 8 peberfrugter.

  11. Put dem i ovnen ved 200 g. varmluft i ca. 25-35 minutter alt efter hvor bløde man ønsker peberfrugterne skal være. Nogle synes også det er lækkert, at der er lidt bid i - hvis dette er ønsket tages de blot ud når osten er smeltet.

  12. Hvis man ønsker at det er med gulerødder bruges præcis samme opskrift - blot med gulerødder i stedet for kartofler - samme mængder af alt.