Ovnbagt laks m/ nye kartofler, smørsauce og asparges

Ovnbagt laks m/ nye kartofler, smørsauce og asparges

Tid i alt: 45 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

En skøn opskrift til det lune vejr. Jeg er mega fan af nye kartofler og lige i denne sæson er asparges også på tilbud ret ofte. Laks er noget vi spiser, når det er på tilbud, og vi elsker, når det sker. Det handler om prioritering, men det er bare en lækker ret. Pga. remouladen er der æg i opskriften, men man kan godt undlade det.

Ingredienser

Andet

750 g kartofler

1 bdt asparges

remoulade

Ovnbagt laks

450 g laksefilet

0.5 stk citron

salt

peber

persille

Smørsauce

150 g smør


Fremgangsmåde

  1. Start med at folde stanniol ud på bordet.

  2. Læg laksen ovenpå sammen med en skive citron, frisk persille, salt og peber.

  3. Fold stanniolen ovenpå og luk det sammen på alle sider.

  4. Giv det 30 min i ovnen ved 200 g. alm. ovn. (Den kan også grilles i stanniolen)

  5. Kartoflerne renses, eller skrælles, og skæres i mindre tern. Derefter koges de i letsaltet vand.

  6. Aspargene lægges i et fad sammen med lidt citronsaft og fedtstof. Giv dem 15 minutter ved 200 g. alm. ovn.

  7. Laksen kan serveres med remoulade, det elsker jeg selv - men det kan også undlades.

  8. Smør varmes i en lille gryde eller mikroovnen ganske kort.

  9. Pak laksen ud ved bordet og servér det til kartoflerne, den varmede smør (til smørsauce) og asparges.