Hjemmelavet tzatziki

Hjemmelavet tzatziki

Tid i alt: 15 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Jeg elsker græskinspireret mad og denne gang ingen undtagelse. Tzatziki er en dip/dressing lavet på krydderier, citronsaft, agurk og græsk yoghurt. Det kan bruges som tilbehør til rigtig mange retter for at erstatte sovs fx. Den er god på hvidløg, så er man ikke SÅ vild med det igen, så træk lidt fra. Man kan også bruge det som dressing i en sandwich eller lignende.

Ingredienser

Tzatziki

400 ml græsk yoghurt

1 stk agurk

6 g sukker

3 stk fed hvidløg

15 ml olie

0.5 spsk citronsaft

salt

peber


Fremgangsmåde

    Tzatziki:

  1. Græsk yoghurt hældes i en skål

  2. Hvidløg pilles og skæres i små tern og tilsættes skålen

  3. Agurken skylles, skæres på langs og indmaden skrabes ud med en ske

  4. Agurken rives groft på et rivejern og tilsættes skålen - tilsæt til sidst sukker, olie og citronsaft.

  5. Smag til med salt og peber