BBQ hakkebøf med parmesanbagt blomkål, ovnkartofler og tzatziki

BBQ hakkebøf med parmesanbagt blomkål, ovnkartofler og tzatziki

Tid i alt: 40 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Jeg elsker græskinspireret mad og denne gang ingen undtagelse. En super nem og lækker opskrift, som kan nydes på de lunere dage, hvor varmt mad ikke er tiltrækkende. Smagsoplevelsen er fantastisk og det mætter utrolig godt. Er man til mad uden stivelse kan man sagtens fjerne kartoflerne.

Ingredienser

Hakkebøf med BBQ marinade

500 g hakket oksekød

0.5 tsk salt

6 spsk ketchup

1 tsk paprika

45 g brun farin

3 stk fed hvidløg

0.5 tsk chiliflager

0.5 tsk peber

75 ml olie

Ovnkartofler

750 g kartofler

Parmesanbagt blomkål

1 stk blomkål

45 g revet parmesanost

olivenolie

salt

peber

Tzatziki

400 ml græsk yoghurt

1 stk agurk

6 g sukker

3 stk fed hvidløg

15 ml olie

0.5 spsk citronsaft

salt

peber


Fremgangsmåde

    BBQ marinade:

  1. Pil hvidløg

  2. Blend olie og hvidløg

  3. Pisk resten af ingredienserne sammen og tilsæt olien gradvist.

  4. Form kødet til bøffer. Pensl hakkebøfferne med marinaden og lad det gerne trække inden stegning

  5. Steg bøfferne på panden i olie

  6. Tzatziki:

  7. Græsk yoghurt hældes i en skål

  8. Hvidløg pilles og skæres i små tern og tilsættes skålen

  9. Agurken skylles, skæres på langs og indmaden skrabes ud med en ske

  10. Agurken rives groft på et rivejern og tilsættes skålen - tilsæt til sidst sukker, olie og citronsaft.

  11. Smag til med salt og peber

  12. Parmesanbagt blomkål:

  13. Pil stilkene fra blomkål og skyl det.

  14. Smør olivenolie udover blomkål og krydr det med salt og peber.

  15. Riv parmesanost over blomkålen og giv det 30 min i ovnen ved 180 grader varmluft.

  16. Ovnkartofler:

  17. Rens kartoflerne og skær dem i mindre stykker.

  18. Vend det i lidt olivenolie, salt, timian og peber.

  19. Giv det 30 min. i ovnen ved 180 g. varmluft. Vend det undervejs.

  20. Server retten.