Billig opskrift:

Kødboller i tomatflødesauce med ris

Kødboller i tomatflødesauce med ris

Tid i alt: 60 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

En dejlig mættende opskrift, som smager skønt! Den er let at lave og har nogenlunde samme smag som koteletter i fad - men en billigere version, da koteletter ofte er dyrere end svinefars eller medister (som den kan laves med begge dele). Egentlig blev opskriften til, da jeg havde glemt at købe koteletter og kun havde svinefars i køleskabet - så jeg måtte jo improvisere.

Ingredienser

Andet

3 ps ris

Kødboller

500 g hakket svinekød

1 stk løg

100 g havregryn

1 tsk salt

50 ml vand

fedtstof

Tomatflødesauce

200 g champignon

1 stk peberfrugt

2 tsk paprika

500 ml piskefløde

salt

peber

1 ds hakket tomat


Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn

  2. Løget pilles og snittes fint

  3. Laves retten med medister gøres følgende OG springer punkt 4 over. Medisteren klippes i enten og farsen i medisteren tages ud.

  4. Farsen til kødbollerne blandes ud fra ovenstående ingredienser.

  5. Farsen formes til kødboller som steges i fedtstof på panden (så de får en let skorpe og farve).

  6. Derefter snittes løg + peberfrugter i små stykker og tilsættes et ildfast fad.

  7. Fløde, hakkede tomater, champignon, paprika, salt og peber tilsættes.

  8. Retten gives ca. 40 minutter i ovnen ved 200 g. alm. ovn.

  9. Risene koges efter anvisning på emballagen i letsaltet vand.

  10. Server og velbekomme!