Brioche burgere med oksekød og æg

Brioche burgere med oksekød og æg

Tid i alt: 30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Mmmmh.. En dejlig saftig burger med oksekød og æg, dét kan bare noget! Jeg er normalt ikke meget til burgere, men når der kommer æg i, så er det bare så lækkert. Det er hurtig og nem aftensmad. Vi lavede det i går på en sportsdag, hvor familien først var hjemme kl. 18.15, og det fungerede også super. Har man lige nogle kartofler og gulerødder som rest i køleskabet, så kan man med fordel lige skære dem i mindre stykker, vende dem i olie, salt og peber, og give dem 30 min. i ovnen som tilbehør til burgerne.

Ingredienser

6 stk broiche burgerboller

500 g hakket oksekød

4 stk æg

0.5 stk iceberg

0.5 stk agurk

1 stk rødløg

dressing

salt

peber

fedtstof


Fremgangsmåde

  1. Oksekødet formes til bøffer og krydres med salt og peber

  2. Kødet steges på panden i lidt olie.

  3. Æggene klækkes ud på samme pande, som kødet har stegt i for at spare på opvasken. Man kan eventuelt lige tørre den af med et stykke køkkenrulle inden.

  4. Salat og agurk skylles og skæres som ønsket (jeg skærer iceberg i store stykker, så det er nemmere at samle i burgeren og agurkerne i skiver).

  5. Rødløg skæres i skiver.

  6. Æggene vendes en gang på panden for at det øverste også bliver færdigt.

  7. Burgerbollerne varmes i ovnen efter anvisning på emballagen.

  8. Alt tages ind på bordet i skåle/fade og det serveres som byg selv burger med forskellige dresseringer.