Marineret svinefilet m/ ovnkartofler, ærter og pebersauce

Marineret svinefilet m/ ovnkartofler, ærter og pebersauce

Tid i alt: 35 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Hvad skal det koste at lave skønt mad? Simpelthen kun lidt mere end en flad 50’er, hvis I handler i denne uge i Rema1000. 😍 ☘️ Svinefilet m/ krydderi 4-500 g: 25 kr. (Tilbud) ☘️ 650 g. Små kartofler: 13 kr. ☘️ Pebersauce: 10 kr. (Tilbud) ☘️ Ærter: 9,20 kr. ☘️ Timian, 2 spsk smør, salt. Basislager. 58,20 kr. for mad til 2 voksne og 2 børn (bemærk at det er børn fra 0-10 år). De fleste større børn kan nemlig godt spise som en voksen. Man kan selvfølgelig sagtens supplere op med et brød eller grove grøntsager - de fleste har rodfrugter til 10 kr. eller 1 kg. gulerødder til 8 kr., hvis ikke der er nok mad i denne ret (det er der dog til os) 🥳

Ingredienser

650 g kartofler

2 tsk tørret timian

500 g svinefilet m/ hvidløg & artiskok

1 glas pebersauce

600 g ærter

50 g smør

salt

olie


Fremgangsmåde

  1. Start med at skylle kartoflerne og læg dem derefter i et ildfast fad med nogle friske kviste timian (tørret kan også gå), salt og smør. Opskriften regnes her for at være tørret, men bruger du frisk er det bare 2-3 kviste til 650 g. kartofler.

  2. Giv det 25-30 min. i ovnen ved 200 g. varmluft. Vend kartoflerne undervejs, de skal gerne have en lidt rynket overflade, når de er færdige. Stik en gaffel i dem for at tjekke, at de er møre.

  3. Giv ærterne et opkog og sluk for dem derefter. Hæld vandet fra ved servering - lad dem gerne hvile deri til maden er færdig.

  4. Svinefileten steges af på panden i lidt olie eller margarine. Læg den derefter i fadet med kartoflerne til de er færdige. Sørg for, at den ikke er rød indeni ved servering - den må gerne væske lidt, men den skal være lys indeni.

  5. Pebersaucen varmes i en gryde og serveres til resten af retten. Velbekomme.